Anahtar Kelimeler:

Sivil Toplum MKEK'ye Tepkisiz

Sivil Toplum MKEK

Sivil Toplum Örgütleri Nerede?

 

Geçtiğimiz günlerde kredi kartına 10 ay vade ile tabanca satacağını duyuran ve bazı aydınların tepkisini çeken Makine Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK)’na beklenen sivil toplum tepkisi bir türlü gelmedi. Sivil toplum örgütlerinin kermes düzenlemekle meşgul olduğunu belirten vatandaşlar, geleceğimizi ilgilendiren bu satış kararına karşı ses çıkarmayan derneklere tepki gösterdi.
Tüm Dünya’nın bireysel silahlanma sorunuyla uğraştığı, silah satışının artmasının suç oranlarını da artırdığını gösteren araştırmaların yayınlandığı bir zamanda, MKEK kredi kartına 10 ay taksitle 55 YTL’den başlayan fiyatlarla tabanca satacağını duyurdu. Haberkale’nin konuyu ‘Sorumsuzluk’ olarak duyurmasından sonra bazı aydınlarımız ve vatandaşlar kuruma tepki gösterdi.
Bu Karar Geleceğimizi Yıkar
MKEK’nin kararına tepki gösteren vatandaşlar, satılan her tabancadan çıkacak olası bir kurşunun kime isabet edeceğinin belli olmadığını belirterek bireysel silahlanma sorununa dikkat çektiler ve karardan dönülmesini istediler. Tepki gösteren aydınlardan gazeteci-yazar Mehmet Ali Çetiner ise Haberkale’deki köşesinde MKEK’nin bu tavrını anlayamadığını belirterek, ‘düşman Başpınar’a girdi de bu yüzden mi silahlanılıyor’ diye sordu.
Sivil Toplum Örgütleri Tepkisiz
Geleceğimizi etkileyecek bu karara ilk başta tepki göstermesi gereken sivil toplum örgütlerinden ise bugüne kadar ses çıkmadı. Maganda kurşunlarıyla gencecik hayatların karardığı, bir anlık öfkeyle silahlara sarılarak kan döküldüğü bir ortamda geleceğimizi ilgilendiren bu denli hayati bir konuya tepki göstermeyen sivil toplum kuruluşlarını eleştiren vatandaşlar, “sadece kermes düzenlemekle, yardım toplamakla sivil toplum örgütü olunmuyor. Çocuklarımızın güvenliğiyle ilgili böyle bir konuya neden ses çıkartılmıyor, neden tepkisiz kalınıyor” diye sordular.
Haberkale.com Haber Merkezi


  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli