Anahtar Kelimeler:

13 Aydır `İşkence` Soruşturuluyor

13 Aydır `İşkence` Soruşturuluyor

Soruşturmanın Bitirilmesi Bekleniyor.

 

Ankara Sincan bir ve iki nolu F tipi cezaevlerinden 15 Eylül 2007 tarihinde Kırıkkale F tipi cezaevine nakledilen 27’si siyasi olmak üzere 70 hükümlüden bazılarının Kırıkkale F tipi cezaevinde işkenceye uğradığı iddia edildi. Bir yıl önce durumu Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı’na ve Adalet Bakanlığı’na bildiren hükümlü avukatları, soruşturmada bir arpa boyu yol alınamamasından şikâyetçi.
 
Bugünkü Taraf gazetesinde çıkan habere göre, 15 Eylül 2007 tarihinde Kırıkkale F tipi cezaevine nakledilen mahkûmlardan bazılarına, cezaevine girdikleri gün ve sonraki gün görevli infaz memurlarınca işkence ve kötü muamele yapılmış. Avukatlarının hükümlüleri ziyarete gitmesiyle ortaya çıkan durum sonrası hükümlü avukatları, mahkûmlarca verilen dilekçelerin yetkili mercilere ulaştırılmadığını tespit etti. Bunun üzerine avukatlar Filiz Kayacı ve H. İbrahim Akgün Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek suç duyurusunda bulundu.
 
Soruşturmada 13 Aydır Sonuç Yok
 
Haberde, savcılığa şikâyetin ardından dilekçelerin işleme koyulduğu ve şikâyetçi mahkûmların ifadelerinin alınmaya başlandığı belirtildi. Hükümlü avukatlarının işkence olayını Adalet Bakanlığı’na da bildirmesine rağmen 13 aydır soruşturmanın sonlandırılamadığı ifade edildi.
 
İşte Şok Eden Savcılık İfadeleri
 
Gazetede yayınlanan işkence gördüğü iddia edilen mahkûmların savcılıkta verdiği ifadeler ise insanın kanını donduruyor. İşte o ifadelerden bazıları:
 
Şehmus Özsubaşı: “Beni üniformalı 10 kişilik infaz memuru küçük odaya aldılar. Herhangi bir şey söylemeksizin ağır küfürler ederek tekme tokat dövüp üstümü soydular. Bana ‘siz PKK’lısınız sizden intikam alacağız, burada hukuk işlemez, Kral biziz, kimse hesap soramaz’ şeklinde sözler söylüyorlardı. Burnumdan, kulağımdan kan geliyordu. Doktora götürdüler.”
 
Diyaveddin Turhan: “Dayak sonrası koridorda yürütüp sonra tekrar dayak attılar. Başka arkadaşların da dayak nedeniyle yaralarını gördüm. Görevlilere doktora, savcı, müdürle görüşme isteğimizi ilettiğimde memurlar oralı olmadığı gibi ‘siz birbirinizi dövmüşsünüz’ diye alay ettiler.”
 
Haberkale.com Haber Merkezi


  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.5 ° / 16.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu