Anahtar Kelimeler:

Patlama Yaraları Sarılmaya Çalışılıyor

Patlama Yaraları Sarılmaya Çalışılıyor

Vatandaş Devletten Ödeme Yapmasını Bekliyor.

 

MKE Barut-San fabrikasındaki patlamada hasar gören Bahşılı ilçesindeki Doğanay Mahallesi Mevlana Camii’nin kubbesi, özel bir vinç yardımıyla 20 metre yükseklikte tamir edildi.
 

 

Kendi mahallesindeki caminin kubbesinde vince çıkarak tamirat yapan Doğanay Mahallesi muhtarı Nihat Uyar, “usta getirsek ya korkacak, ya da çok para isteyecek. Onun için kendimiz yapıyoruz. Patlamada buraya bir parça gelmiş ve alimunyum kaplamayı ezmiş, kavlatmış. İçeri su almasın ve ufak bir rüzgârda iyice kavlamasın diye malzemesini dernek aldı, ustalığını ben yapıyorum. Murat kurtarma sahipleri ücret almadan bugün bizim emrimizde. Hayır olsun diye vinçlerini getirip bizim için burada kubbenin tamiratında kullanıyorlar, teşekkür ederiz.” dedi.
 
“Yaraların Sarılmasını Bekliyoruz”
 
Kendi mahallesinde birçok evin cam ve çerçevelerinin hasar gördüğünü söyleyen muhtar Doğanay, “bazı özel prefabrik villaların ise tamamı zarar gördü. İki aya yaklaştı, hâlâ yaralar sarılmadı, bekliyoruz. Valimizden, kaymakamımızdan cam paralarının bir an önce ödenmesini umuyoruz.” dedi. Haber:Ahmet Yaman

 



  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli