Anahtar Kelimeler:

Karakeçili`de Göz Taraması

Karakeçili`de Göz Taraması

İlgi Yüksek Oldu.

 

Karakeçili ilçesine giden sağlık tırı tarafından vatandaşlar, sağlık kontrolünden geçirildi.

Ücretsiz olarak göz taraması yaptırabilmenin sevincini yaşayan vatandaşlar, girişimlerde bulunarak bu tırın gelmesine katkıda bulunan Belediye Başkanına ve diğer yetkililere teşekkür etti. Ayrıca Karakeçili Belediye Başkanı Hüseyin Avni albayrak da vatandaşların yanında bulunarak onlara destek verdi.

Belediye Başkanı Hüseyin Avni Albayrak’ın girişimleri ile göz sağlık taraması için ilçeye gelen ekip doktorları Dr.Mühriban Emrah, Dr. Aygün Aytaç, ekip sorumlusu Nurettin Şen ve sağlık görevlileri Erdem Büyük ile Ahmet Arslan, “ciddi bir bulguya rastlanmadı, genelde 40 yaşın üzerlerinde yakın görme şikayetleri, ihtiyarlarda göz eti gibi rahatsızlıklara rastlandı. Bir hafta buradayız, ameliyat gereken hastalarımızı Ankara’ya götüreceğiz, kendi rızaları ile operasyon yapılacak. Kataraktla ilgili araştırmalar yapıp, ameliyat olacakları Ankara’ya götüreceğiz. Bizim taramamız ücretsizdir ama ameliyat söz konusu olursa onu sosyal güvence veya belediye ile konuşulup çare bulunması gerekiyor.” dedi.

 

 
Albayrak: Öncelik Halkın Sağlığı
 
Belediye Başkanı Hüseyin Avni Albayrak ise, “ilçe halkımıza geçenlerde kulak taraması yapıldı, hatta imkanı olmayan birine kulak cihazı takıldı. Şimdi ise göz taraması yapılıyor, yakında da diş sağlığı ile ilgili bir klinik gelip ilçemizin insanlarını kontrolden geçirecek. Bir hafta göz ile ilgili sorunu olan vatandaşlarımız bu profesyonel ekipten yararlanacak. Ameliyat, gözlük işlerini ise Ankara’daki merkezlerinde daha geniş araştırma ile gerçekleştirecekler. Bir vatandaşımızın katarak ameliyatı masrafı belediyemiz tarafından karşılanacak. Hocalarımız çok tecrübeli, okul talebelerimizin, ilçemiz insanının ayaklarına gelmiş bu hizmetten yararlanması gerekir. Biz her zaman halkımızın menfaatine, sağlığına önem vermeye çalışıyoruz. Daha önce de beş kere Kızılay’ımıza kan bağışı kampanyası yaptık. Yaşlı hemşerilerimiz bir yere gidemiyorlar, biz onların ayağına hizmet getiriyoruz. Köylerimizden de gelenler oldu. Bütün bunları sağlıklı bir Karakeçili olsun diye yapıyoruz, öbür hafta da diş taramasında bin tane diş macunu ve diş fırçası dağıtacağız” dedi.

Haberkale.com Haber Merkezi



  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli