Anahtar Kelimeler:

Zehirli Mantarlara Dikkat

Zehirli Mantarlara Dikkat

Sağlık Durumları İyi

Balışeyh’e bağlı Kılevli Köyü’nde iki kişi yediklerini mantardan zehirlendi. Kılevli Köyü’nde bulunan Mustafa ve Talat Aydın isimli kardeşler sabah yediklerini mantardan zehirlenerek tedavi altına alındılar.

 
SAĞLIK DURUMLARI İYİ
Kırıkkale’de meydana gelen mantar zehirlenmelerine bir yenisi daha eklendi. Mantarların zehirli olması nedeniyle aniden rahatsızlanan Aydın kardeşleri, komşuları Mustafa Yiğit, hastaneye kaldırdı. Yüksel İhtisas Hastanesi’nde tedavi altına alınan iki kardeşin sağlık durumun iyi olduğu öğrenildi.
 
JANDARMAYA TEŞEKKÜR
Zehirlenen Mustafa Aydın “Önceki gün ağabeyimin tarlanın kenarında topladığı mantarı sabah yedik. 10 dakika geçmedi ikimizde de mide bulantısı halsizlik başladı. Köydeki komşularımız durumu Balışeyh Jandarmasına haber verdiler. Onlarda 112 acil servisi aramış. Ambulans bizi Yüksek İhtisas Hastanesi’ne getirdi. Balışeyh Jandarmasını teşekkür ediyoruz. Mantarın bu kadar tehlikeli olduğunu bilmiyorduk ilk kez başımı geldi. Vatandaşları buradan uyarıyorum. Bizde mantarın hangisinin zehirli olup olmadığı biliyoruz diye kendime güveniyorduk ama öyle değilmiş.  Doğadan toplanan her mantarın yemesinler” dedi.


  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli