Anahtar Kelimeler:

Osman Acar`dan Önemli Açıklamalar

Osman Acar`dan Önemli Açıklamalar

İddialı Konuştu.

Sağlık İl Müdürlüğü görevine getirilen Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekimi Osman Acar dün basın toplantısı düzenleyerek, bu görevi konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Acar toplantıda şu açıklamaları yaptı: “Bu gün burada toplanmamızın sebebi gayesi, Kırıkkale Sağlık İl Müdürlüğü görevine getirilmemle ilgili hususu sizler aracılığıyla kamuoyuyla paylaşmaktır. Ben inanıyorum ki insan halis bir niyetle, azimle, inançla ve yaptığı işi severek çalışır, çabalar ve sonrasını da Allah’a havale ederek devam ederse, pek çok önemli işin ve zorluğun üstesinden gelebilir. Bu düsturlarla inanan bir insan olarak Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü görevini, yani bir ikinci görevi kabul ettim.

Bakana Teşekkür

Kırıkkalemizde hem bir şehir eşrafı olarak hem de bir hekim ve başhekim olarak iştigal ettiğimden, gerek Kırıkkalemizin, gerekse de sağlık camiamızın sorun ve ihtiyaçlarını yakinen biliyor, tanıyorum. Bu sebeple bu görevi yapabildiğim süre içerisinde en iyi, şekilde yerine getirmek ve Sağlık Müdürlüğümüzü ulaşabilecek en üst noktalara taşımak için elimden gelen her türlü gayreti göstereceğime ve bana bir ikinci bir görevi de ifa edebilir mi kaygısı gütmeden güvenerek ve inanarak teslim eden Sağlık Bakanımıza, şükranlarımı sunar, görevi devraldığım, Sağlık Müdürümüz Dr. Yalçın Şengül’e bugüne kadar yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür eder.Yeni görevinde ve yaşamında başarı ve mutluluklar dilerim.

Ayrıca bu vesileyle de öncelikli Yüksek İhtisas Hastanemiz çalışma ve gidişatı hakkında, sonrasında ise Kazakistan’da yapmış olduğumuz alışmalar hakkında sizleri bilgilendireyim. Sizlerin de yakinen bildiği gibi Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi Türkiye’de kendi çapında her alanda rüştünü ispat etmiş, sürekli yenilenme ve fiziki-teknik donanımını tamamlama ve geliştirme peşinde koşan yerli-yerine oturmuş bir vaziyette. Öyle olmasa zaten Kazakistan görevini üslenme ve yüklenmeyi kabul etmezdim.

Tabii ki bazı hususlarda sıkıntı ve eksiklerimiz yok değil, fakat bunların pek çoğu bizlerden kaynaklanan şeyler değil, gerek insan kaynakları ve gerekse de teknik anlamda bir takım imkânsızlıklardan meydana gelen şeylerdir. Tabii ki her şeye rağmen hastanemiz gayet iyi durumdadır ve gerek ilimizden gelen, gerekse de ilimiz dışından gelen vatandaşlarımızdan takdir ve saygı görmektedir.

Kazakistan Çalışması

Kazakistan’a gelince yaklaşık bir buçuk aydır oradaydım. Ben oraya bir Başhekim yardımcısı, bir müdür, birde başhemşire götürdüm. Orası 100 yataklı gayet modern bir hastane, iki yıldan beri açılmayı bekliyor. Orada bulunduğumuz süre içermesinde bina kabul işlemleri ve diğer resmi işlemleri tamamlayarak, İl Sağlık Müdürlüğünden ruhsat alma aşamasına geldik. Tıp Fakültesinin bina tıbbi cihaz, dizayn ve teşrifatı işlerini önemli ölçüde hallettik. İdari personeli oluşturduk.

Göreve Başladılar

Müdür, müdür yardımcısı, şef, veri hazırlama gibi 230 kadar doktor, hemşire, sağlık memuru, teknisyen, veri hazırlama vs. gibi elemanlardan 120’sini göreve başlattık. Çalışmalarımız süratle devam etmektedir. Arkadaşlarımızla bugünkü teknolojik iletişim imkânları sayesinde sürekli irtibat halinde olup, yapılan işleri an ve an takip etmekte, değerlendirmekteyiz. Benim orada ki görevim asıl itibariyle koordine etmek üzerinedir. Yani Sağlık Bakanlığımızın danışmanı ve koordinatörü olarak bu görevi üstlendim. Yani orada sürekli bulunmam gerekmiyor.

Önemli Çalışmalar Olacak

Fasılalı aralıklarla gidip 1 hafta ya da on gün orda kalıp tekrar dönmek ve inşallah ki en geç iki ay içerisinde açılışını yaptıktan sonra da, oradaki başhekim yardımcısı arkadaşa devrederek işimizin başına dönmek ve üç-beş ayda bir kontrol amaçlı gidip gelmek.” Acar, şu anda üstlenmiş olduğu her iki görevi de başarıyla yürüteceğini söyledi ve bu konuda kamuoyunun emin olmasını istedi. Sağlık Müdürlüğü’nde önemli çalışmalara imza atılacağı da bildirildi.



  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli