Anahtar Kelimeler:

Kızılırmak Alarm Veriyor

Kızılırmak Alarm Veriyor

Yetkililer Tedbir Almalı.

 

Kırıkkale Yahşihan ilçesi Kızılırmak kıyılarında balık ölümleri görüldü. Ölen balıklar kıyıya vurdu.

 

 

 

Yahşihan kaymakamlığı ve Tarım İlçe Müdürlüğü yetkilileri, Kızılırmak kenarında inceleme yapıp, ölü balıklardan ve Kızılırmak suyundan numune alarak ölüm sebeplerinin en kısa zamanda açığa kavuşturulacağını belirtti.

 

 

Kızılırmak kenarında balıkçılık yapan Ahmet Demirci, hayvancılıkla uğraştığını, ırmağın yukarı tarafında Kırıkkale mezbahanesi kanalının ve Kırıkkale’nin kanalizasyonlarının ırmağa döküldüğünü söyledi. Demirci, "Sayın Veli Korkmaz`ın sözü vardı, arıtma tesisi için. Yetkililerin en kısa zamanda arıtma tesisi yapacağını umuyoruz, bu sudan hayvanlar da içiyor onlar da hastalanıyor, onun etinden sütünden insanlar yiyor. Elimizde akar su olarak bir bu kaldı, onu da bitirmeyelim diyoruz ama Kırıkkale’nin pisliği buraya akıyor. Mustafa Pekdoğan zamanında karar alınmıştı yapılmadı, bari bu başkan yapsın arıtmayı" diyerek tepki gösterdi.

Balıkçı Arslan Demirci ise, "su çokken balıklar ölmüyor ,ama Kızılırmak kesildi, su azalınca balıklar ölüyor. En çok da bu Kırıkkale’nin kanalı öldürüyor, kanaldan aşağıda Yahşihan kıyılarında balıklar ölüyor, yukarı tarafında bir şey yok." dedi.

Mehmet ve Mustafa Karakaya isimli balıkçılar da, "biz dört ve beş kişiden oluşan ailelerimizle bu balık işinden ekmek yiyoruz. Şu anda Kızılırmağa dökülen pislikten balıklar ölüyor. MKE ve Kırıkkale`nin kanallarının döküldüğü yer burası. Kanaldan aşağı balıklar ölüyor, biz zamanında bildirdik, onbir kişi savcılığa dilekçe verdik. Gelişme olacak mı bekliyoruz. Böyle giderse balık diye bir şey kalmayacak" diyerek üzüntülerini dile getirdiler. Haber:Ahmet Yaman



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu