Anahtar Kelimeler:

Teröre Tepki Yağdı

Teröre Tepki Yağdı

Lanetlediler.

 

Şemdinli Aktütün`deki sınır karakoluna PKK`lı teröristlerce yapılan kanlı baskınla 15 askerimizin şehit verilmesine tepki çığ gibi. Kırıkkale`deki siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcileri yazılı açıklama yaparak PKK`yı lanetledi. Açıklamaların en serti MHP`den geldi. MHP İl Başkanı, terör örgütü PKK`yı lanetlerken AKP`yi de çok sert eleştirdi.

Milliyetçi Hareket Partisi Kırıkkale İl Başkanı Seyit Ahmet Göçer yaptığı yazılı açıklamada PKK tarafından gerçekleştirilen saldırıyı nefretle lanetlediklerini kaydetti. Şehitlere Allah`tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı dileyen Göçer AKP hükümetine "Ya bu kanı durdurun ya da millet durduracak diye seslendi.

Göçer açıklamasında, "AKP hükümetine sormak istiyorum. Başbakan bir Ermeni`nin evine gönlünü ve bağlılığını belli etmek için taziyeye gidiyor da, neden ocağına ateş düşmüş gözü yaşlı annelerin gönlünü almaya gitmeyip de bu eli kanlı katillere veriyorsun? Yoksa bir çıkar işin mi var? Bunlara bir imtiyaz mı sağlıyorsun? Daha nereye kadar bu şehit düşen canlar sizin kirli emellerinizi örtmek için gündem değiştirecek?" dedi.

 

CHP: Kınıyoruz

CHP Merkez İlçe Başkanı Kadir Şengül yaptığı yazılı açıklamada “Hakkari ili Şemdinli İlçesi Aktütün Karakolu’na hunharca saldırılıyor 15 askerimizi şehit 21 askerimizi yaralayan emperyalizmin uşaklarını nefretle kınıyor, kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine baş sağlığı ve sabırlar, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Büyük Orta Doğu’nun eş başkanlığını yürüten siyasi iktidarların maskesi düşmüştür” dedi.

ANAP, SP ve DSP de Kınadı

Anavatan Partisi, Saadet Partisi ve Demokratik Sol Parti Kırıkkale il başkanlıkları da yayınladıkları açıklamalarla terörist saldırıyı kınadıklarını, olayda şehit düşen askerlerimize rahmet, yakınlarına ve milletimize de başsağlığı dilediler.

Sivil Toplum da Tepkili

Sağlık-Sen ve Türkiye Kamu-Sen şube başkanlıkları da birer açıklama yayınlayarak saldırıyı kınadılar.

Haberkale.com Haber Merkezi



  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli