Anahtar Kelimeler:

Şenlikten Hüzünlü Veda

Şenlikten Hüzünlü Veda

Şehit Haberi Üzerine Yarıda Kesildi.

 

Ondördüncü Karakeçili Uluslararası Kültür Şenliği, Hakkari`den gelen terör saldırısı haberinin ardından Cumartesi günü sonlandırıldı. Şehit haberinin alınmasından sonra şenlik alanında hep beraber şehit askerlerimiz için dua edildi.

Pazar günü yapılacak olan Yudum konseri, Yudum`un Karakeçili`ye gelmesi üzerine Cumartesi akşamı gerçekleştirildi. Şenliğin son etkinliğinde Yudum`dan önce sahneye çıkan Karakeçili Belediye Başkanı Hüseyin Avni Albayrak, terör saldırısından dolayı hayatını kaybeden şehitlerimizle ilgili hissettiklerimize tercüman oldu. Albayrak, "bugün isterdik ki coşkulu bir şekilde şenğimizi yapalım, yarın da misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayalım. Ama sabah gelen bir haberden sonra yıkıldık. Hakkari’deki karakol baskınında şehit olan askerlerimizden dolayı, Yudum hanımı sadece kahramanlık ve asker türküleri söylemek üzere sahneye alacağız. Yarınki bütün programları da iptal ettik. Bütün Kırıkkale ve Karakeçilili misafirlerimizin de bu karara destek vereceğine ve saygı göstereceğine inanıyoruz. Bütün şehitlerimize Allah`tan rahmet diliyoruz." dedi.

2 Dakikalık Saygı Duruşu

Alandaki vatandaşları 15 şehidimiz için 2 dakikalık saygı duruşuna davet eden Albayrak, saygı duruşunun ardından "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" diyerek kürsüden indi. Bu esnada hoparlörlerden çalınan Türkiyem şarkısına, vatandaşlar ellerindeki Türk bayraklarıyla eşlik ederek birlik mesajı verdiler.

Yudum: Kahrolduk

Başkan Albayrak`tan sonra sahneye çıkan Yudum da, acı haberi yolda aldıklarını ve kahrolduklarını söyledi. Bugün hep beraber asker türküleri söyleyeceklerini belirten Yudum, bu türkülerimiz şehitlerimize, gazilerimize, şu anda görev yapan tüm kahraman asker ve polislerimiz için olsun dedi.

Haberkale.com Haber Merkezi - Fotoğraflar: Ahmet Yaman

 



  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli