Anahtar Kelimeler:

MPT-76 dünya fuarında

MPT-76 dünya fuarında

 Silahımız dünya podyumunda!

Türkiye’nin gururu MKE Kırıkkale fabrikalarının üretimi olan Milli Piyade Tüfeği (MPT-76), Amerika’nın Las Vegas kentinde düzenlenen dünyanın en büyük silah fuarı ‘Shot Show’da boy gösterdi.

En önemli fuarda

Kırıkkale’nin ürettiği ve sahip çıkmaya çalıştığı Milli Piyade Tüfeği dünya podyumunda boy gösterdi ve büyük ilgi gördü. Her yıl Amerika’da düzenlenen Shot Show silah fuarına Türkiye’nin de içinde bulunduğu uluslararası düzeyde yüzlerce firma katıldı. ABD ve 100’den fazla ülkeden üreticileri, temsilcileri, alıcıları, satıcıları ve meraklılarının bir araya getiren Shot Show silah fuarında; ateşli silahlar, cephane, optikler, dürbünler, outdoor araçlar, avcılık, atıcılık malzemeleri yer aldı. 67 bin ziyaretçinin katıldığı fuarda yer alan MKEK, Milli Piyade Tüfeği (MPT-76) ve Keskin Nişancı Tüfeği Bora 12 ile boy gösterdi. Yabancı firmaların ve ülkelerin savunma sanayi temsilcilerinin oldukça ilgisini çeken MPT-76 ve Bora 12 silahlarımız yurt dışında da gururumuz oldu. MKEK stantlarında yer alan MPT-76 ve Bora-12 silahlarımız fuarın gözleri arasında yer aldı.

Önemli bir silah

Dünyada NATO tarafından belirlenen 47 ayrı testten başarıyla geçen tek silah olma özelliğini taşıyan MPT-76’nın gelişen teknoloji ve ihtiyaçlar ışığında tasarlanan tüfeğin özellikleri saymakla bitmiyor. MPT 76 ile asker engel ve düşman tanımayacak. Birçok piyade tüfeğine oranla daha hafif olan MPT 76`nın düzeneğinde gaz sistemi de kullanılıyor. Bu sayede ısınma problemi yaşanmıyor. Tüfek, 7.62 mm çapında. 92 santim boyundaki tüfeğin etkili menzili ise 600 metre. Modüler bir kundağa entegre edilmiş kızak sistemine de sahip olan MPT` 76`da ayrıca ray sistemiyle uyumlu olan bütün aksesuarlar eklenip, çıkarılabiliyor.



  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli
  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı