Anahtar Kelimeler:

Kırım Türkleri bir arada

Kırım Türkleri bir arada

 “Birlik olalım” dediler!

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Kırıkkale Şubesi 1’nci Olağan Genel Kurulu yapıldı. Genel kurulda birlik mesajları verildi.

İlk genel kurul

Bir süre önce Kırıkkale’deki faaliyetlerini başlatan Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Kırıkkale Şubesi 1’nci Olağan Genel Kurulu yapıldı. Kongrede mevcut başkan Yılmaz İdik güven tazeledi. Genel kurulda üyelere hitap eden Başkan İdik “Yunusun dediği gibi birlik olalım güçlü olalım” diye konuştu. Türk Metal Düğün Salonunda gerçekleştirilen kongreye Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Tuncay Kalkay, Genel Başkan vekili ve Teşkilatlandırma Başkanı Mükremin Şahin, Kırım Vakfı Başkanı Murtaza Esenkal katıldı. Toplantı saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Ant Etkenmen`in okunması ile başladı. Divan teşekkülünün belirlenmesinin ardından, açılış konuşmaları, yönetim ve denetim raporları okundu. Seçimin ardından katılımcılara çiğ börek ikramında bulunuldu. Kongrenin divan başkanlığına Tuncay Kalkay, Mustafa Lüy ve Recep İçin seçildi.

Şubeyi anlattılar

Genel Kurulda konuşan Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Tuncay Kalkay, insanların hayatlarında bir takım evrelerin olduğunu, insanların yapmakla mükellef oldukları hayatın her unsurunda yapılanların tüzel kişilikler için geçerli olduğunu belirtti. Kalkay "Bizim Kırıkkale Şubemiz yürümeye başladı. Artık kendi amacı doğrultusunda işlemlerini yürüterek bugün genel kongreyi yapmayı sonuçlandıracağız" ifadesini kullandı.

Birlik olalım

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Yılmaz İdik ise yaptıkları çalışmalardan bahsetti. Dernekçiliğin meşakkatli bir iş olduğunun altını çizen Başkan İdik, "İnşallah bu kurmuş olduğumuz şubemiz uzun yıllar Kırıkkale`de yaşayan Kırımlı kardeşlerimize ve Kırımda yaşayan soydaşlarımıza hizmet edecektir. Amacımız kırım tatar Türklerinin, akrabalarımızın sevincine de üzüntüsüne de ortak olmaktır. Esas olan kültürümüzün örf adet ve göreneklerimizi yaşatmak, unutulmuş adetlerimizi, dilimizi bu işin uzmanlarından öğretmek, gelecek nesillere aktarmaktır. Yunusun dediği gibi birlik olalım güçlü olalım" dedi.

 



  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli