Anahtar Kelimeler:

Öğrencilerden Ermenek´e yardım

Öğrencilerden Ermenek´e yardım

 Duyarlı ve örnek çocuklar

Kırıkkale Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Okul Müdürü İdris Algül, öncülüğünde 28 Ekim 2014 tarihinde Ermenek’te meydana gelen maden faciası için yardım kampanyası düzenledi. Öğrenciler, topladıkları paraları Ermenek yardım hesabına yatırdı.

Duyarlılık gösterildi

Öğrencilerinin İmam Hatip gençliğine yakışan bu örnek davranışları için teşekkür eden Okul Müdürü İdris Algül, bundan sonrada aynı erdem ve sorumluluk duygusuyla hareket etmelerini temenni etti. Ermenek’te yaşanan acının hafızalardan dilinmediğini belirten Algül, aynı duyarlılığı bütün insanların yapması gerektiğini ifade etti. Ermenek İlçesi Pamuklu Köyü Cenne Mevkii`nde Has Şekerler Madencilik Şirketi`ne ait linyit ocağında 28 Ekim Salı günü işçilerin öğle yemeği molası sırasında eski kullanılmayan kömür ocağında biriken su bastı.

Vefat etmişlerdi

Baskın sonucu o anda vardiya da olan 34 işçiden 18`i mahsur kaldı. Yapılan kurtarma çalışmaları üzerine 6 Kasım Perşembe günü ocağın 2`inci Başyukarı bölümünde Kerim Haznedar ve İsa Gözbaşı`nın cansız bedenine ulaşıldı. Aşağı Çağlar Köyü`nde oturan 2 işçinin cenazesi Madenci Şehitliği`ne dönüştürülecek olan mezarlıkta yana yana defnedildi. Bütün çalışmalara rağmen ocakta kalan madencilerin tamamı hayatını kaybetmişti.



  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli