Anahtar Kelimeler:

Sefalet ücreti olmaya devam ediyor

Sefalet ücreti olmaya devam ediyor

 2015 yılı asgari ücretlerin açıklanmasının ardından Kırıkkale Ülkücü İşçiler Derneği yapılan zamlar hakkında açıklama yaptı. MHP il binası önünde toplanan Ülkücü İşçiler Derneği üyeleri adına açıklama yapan Ülkücü İşçiler Derneği Kırıkkale İl Başkanı Hakan Dündar, asgari ücretin sefalet ücreti olmaya devam ettiğini ifade etti.

5 milyon asgari ücretli var

MHP il binası önünde toplanan ülkücü işçiler 2015 yılı için açıklanan asgari ücretleri protesto ettiler. Dernek üyeleri adına açıklama yapan Ülkücü İşçiler Derneği Kırıkkale İl Başkanı Hakan Dündar yapılan görüşmelerin yeni asgari ücretli çalışanı memnun edecek bir sonuç olmadığını ifade etti. Dündar, “Hükümet, işveren temsilcileri ve işçi temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu kendileri çalıp kendileri oynamıştır. Asgari ücretliye 2015 yılı ilk dönemi için belirlenen rakam 949. 00TL dir. İkinci altı ay için 1000 TL’dir. Türkiye`de yaklaşık 5 milyonun üzerinde asgari ücretli bulunmaktadır” diye konuştu.

Kabul edilemez rakamlar

Asgari ücretle geçinenlerin Aileleri ile birlikte bu rakam 15 milyonu bulduğunu belirten Dündar, “Bu kadar insan açlık sınırının altında yaşamını idame ettirmeye mahkûm edilmiştir. Türkiye`de açlık sınırı 1400 TL, yoksulluk sınırı 4000 TL`ye yaklaşmıştır. Asgari ücret ise bu rakamların çok altında kalmıştır. Türk işçisi aldığı asgari ücret ile ev geçindirmek, çocuk okutmak ve gıda ihtiyaçlarını karşılamak başarısını göstermektedir. Ancak AKP hükümeti Türk işçisini adeta kaderi ile baş başa bırakmış, açlığa mahkûm etmiştir. Açıklanan bu asgari ücreti kabul etmemiz mümkün değildir” dedi.

Verilen değer ortada

Yapılan 58. TL’ik zamla asgari ücret her zaman olduğu gibi sefalet ücreti olmaya devam ettiğini söyleyen Dündar, “Türkiye ekonomisinin büyüdüğü, milyonlarca emekçinin asgari ücreti söz konusu olduğunda unutulmakta ve ekonomiyle ilgili bütün parlak sözlerin üzerindeki yaldızlar dökülerek "ekonomimiz ancak bu kadarına yetiyor" sözlerinin arkasına sığınılmaya çalışmaktadır. Akp hükümeti, milyarlarca liralık saray yapmaya gelince para var ,sarayın ödeneğini yüzde yüz artırmaya gelince var, ama yaklaşık 5 milyonun üzerinde çalışan söz konusu olunca para yok diyerek Türk işçisine verdiği değeri ortaya koymaktadır” dedi.



  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı