Anahtar Kelimeler:

Kırıkkale`de yılbaşı denetimleri

Kırıkkale`de yılbaşı denetimleri

 Esnaf satış derdinde,

vatandaş alışveriş,

onlar ise denetim…!

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yılbaşı nedeniyle denetimlerini artırdı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan çalışma konusunda bilgiler verdi.

Denetim yapıldı

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, yılbaşı dolayısıyla, kent merkezinde ve Yahşihan ilçesinde faaliyet gösteren özellikle alkollü restoranlarda, eğlence mekanlarında, içki satışı yapılan dükkanlarda, kuru yemiş satış noktalarında ve lokantalarda denetimlerin yoğunlaştırıldığı bildirildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Yapılan denetimlerde iş yerlerinin işletme kayıt belgeleri ve hijyen kontrolleri yapılmıştır. Denetimlerde eksiklikleri bulunan işletmelere gerekli ikazlarda bulunulmuştur.

Denetim açıklaması

Mevzuata uyulmadığı takdirde yasal işlemlerin uygulanacağı işletme sahiplerine bildirildi. 2014 yılında il genelinde toplam olarak 2 bin 82 denetim yapıldı. 64 numune alınmış olup 63 işletmeye 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında toplam 257 bin 450 lira idari para cezası uygulandı. Alo 174 Gıda Hattına 308 ihbar ve şikayet  gelmiş olup bu şikayetler hakkında yerinde denetimler yapılarak ilgililere cevap verilmiştir. Kentte 2014 yılında 15 gıda kaynaklı zehirlenme olmuştur."



  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli