Anahtar Kelimeler:

Kırıkkale bu gelişmeyi konuşuyor!

Kırıkkale bu gelişmeyi konuşuyor!

Kaç adet araç kiralandı?

Başbakan tasarruf diyor

ama buna uyan yok!

Başbakan Ahmet Davutoğlu tasarruf tedbirlerinden bahsediyor, kiralık araç ve lojmanların elden çıkarılacağını söylüyor ancak Kırıkkale’de durum çok farklı.

Kamuoyu bunu konuşuyor

Başbakan’ın söylediklerinin aksine Kırıkkale’de kamu kurumları kiralık araç zengini. Tarım İl Müdürlüğü’nde 22 adet kiralık araç bulunduğu biliniyor. Kırıkkale Belediyesi de araç kiralamış durumda. İddiaya göre Belediye 26 adet araç kiraladı. Bu araçların kira bedelinin farklı farklı olduğu ileri sürülüyor. Kimi araçların kira bedelinin 1800 TL, kimisinin ise 4500 TL olduğu konuşuluyor. Kırıkkale Belediyesi’nin bu konuda bir açıklama yapması isteniyor.

Ne zaman ihale yapıldı?

Kamuoyunda günlerdir kiralanan araçlar konuşuluyor. Kiralanan araç sayısının da kira bedelinin de çok yüksek olduğu ifade ediliyor. Üstelik araçların nereden kiralandığı da bilinmiyor. Bu konuda ne zaman ihale yapıldığı da bilinmeyenler arasında. Her türlü iş konusunda ihaleye basın mensubu çağıran Belediye’nin bu konuda neden gazetecilere haber vermediği de ayrı bir merak konusu.
Müsrifliğe tepki büyük

Kiralamak yerine 800 lira taksitle araç satın alınabileceği konuşuluyor. Yatırım yapmak için para bulamayan, personel maaşlarını bile kıt kanaat ödediği öne sürülen Belediye’nin iş araç kiralamaya gelince hiçbir sıkıntı yaşamamış ve yaşamıyor olması dikkat çekici bulunuyor. Kiralanan araçların büyük çoğunluğu da lüks sınıfına giriyor. Kırıkkaleliler, bu müsriflik ve gelişmeden ötürü Belediye yönetimine büyük tepki gösteriyor. 



  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli