Anahtar Kelimeler:

Kavlak görevinden istifa etti

Kavlak görevinden istifa etti

 Başka istifalar da oldu

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ziya Kavlak il başkanlığı görevinden istifa etti. İl Başkanlığı için Ali Can Demircan ismi tavsiye edilince yönetim kurulunda başka istifalar da geldi.

Kavlak istifa etti

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ziya Kavlak önceki gün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından il başkanlığı görevinden istifa ettiğini duyurdu. Parti içinde şaşkınlık ve sürpriz olarak görülen istifa konusunda Kavlak, “06.02.2011 tarihinden bu güne kadar sürdürdüğüm Cumhuriyet Halk Partisi Kırıkkale İl Başkanlığı görevimden Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezimizin gönderdiği genelgeye uygun olarak bu gün itibari ile ayrılmış bulunmaktayım. Bu onurlu görevi yaparken katkı sunan bütün yol arkadaşlarıma en samimi duygularımla teşekkür ediyor sevgilerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı. Kavlak’ın il başkanlığından Milletvekili aday adayı olmak için istifa ettiği belirtildi.

Başka istifalar da var

Ziya Kavlak’ın istifasının ardından partinin il başkanlığı görevi için yönetim kurulu üyesi Ali Can Demircan ismi genel merkeze tavsiye edildi. Bu kararın yönetim kuruluna danışılmadan ve herhangi bir toplantı yapılmadan açıklandığı öne sürülürken bu yüzden yönetim içinde çatlaklara neden oldu. Gün içinde partide yapılan toplantıların ardından sırası ile Örgütten Sorumlu Başkan Yardımcısı Nazım Karayel, İl Sekreteri Turidi Altındağ ve İl Başkan Yardımcısı Ali Çakır istifa ettiklerini açıkladılar. İl yöneticilerin istifa etmesini ardından parti içiresin de muhalefet kanadının daha da güçlendiği belirtildi. 



  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli