Anahtar Kelimeler:

O zaman onları da alın”

 O zaman onları da alın”

 İkili için ilginç çağrı

Medya operasyonunda tutuklanan Samanyolu Yönetim Kurulu Başkanı Hidayet Karaca’nın avukatları, Karaca ile birlikte dönemin Emniyet Genel Müdürü, İstanbul Valisi ve İstanbul Emniyet Müdürü’nün de tutuklanması gerektiğini söylediler.

Avukatlardan açıklama

Türkiye günlerdir 17 Aralık’ın yıl dönümünde medyaya yönelik operasyonu konuşuyor. Operasyonda STV Yönetim Kurulu Başkanı Hidayet Karaca ve Zaman Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı gözaltına alınmıştı. Dumanlı dün serbest bırakılırken, Karaca ise tutuklanarak Silivri’ye ötürüldü. Bunun üzerine Hidayet Karaca’nın avukatları ilginç ve dikkat çekici açıklamalarda bulundular.

Dikkat çekici durum

Karaca’nın 2009 yılında gerçekleştirilen Tahşiyecilere yönelik operasyonu yüzünden gözaltına alınıp tutuklandığı ileri sürülürken, adı geçen guruba yönelik bazı iddialarla suçlandığı bildirildi. Hatta silahlı terör örgütü üyesi olmakla suçlandığı vurgulandı. Ancak ortada hiçbir delil olmadığı, silah da belge de bulunmadığı açıklandı. Ancak buna rağmen tutuklanma kararı çıkarıldığına dikkat çekildi.

Köksal imzalamış

İşte tam da bu sebepten bazı açıklamalarda bulunan Karaca’nın avukatları, 2009’da operasyonu gerçekleştiren, 2008’de ise operasyon kararını imzalayan kişilerin de tutuklanması gerektiğini söylediler. Avukatlar, “2008’de Tahşiyecilere operasyon kararını MİT bildiriyor ve dönemin Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal imzalıyor. 2009’da ise dönemin İstanbul Valisi Muammer Güler, “El Kaide’ye başarılı bir operasyon yaptık” diyerek bunu anlı şanlı bir şekilde gerçekleştirdiklerini açıklıyor.

Onları da alın içeriye

Bizim müvekkilimiz Hidayet bey, Tahşiyecilere operasyonla suçlandı ve tutuklandı. Operasyona kim imza atarak izin verdi, Oğuz Kaan Köksal. Kim yaptı İstanbul Emniyet Müdürü. Kim açıkladı, İstanbul Valisi Muammer Güler. O zaman bunları da alın içeriye? Neden almıyorsunuz? Neden sadece Karaca’yı Silivri’ye gönderiyorsunuz? Bu mu sizin hukukunuz?” diye sordular.



  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli
  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı