Anahtar Kelimeler:

Pekdoğan Belediye'yi eleştirdi

Pekdoğan Belediye

 Ne sıfatla eleştiriyor?

İl yönetiminden önce davrandı!

Nezaketsizlik yaptı!

    

Kırıkkale eski Belediye Başkanı Mustafa Pekdoğan basın toplantısı düzenleyerek Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’nın çalışmalarını eleştirdi. Pekdoğan Belediyenin problemlerin çözümü için çalışmadığını proje üretmediğini ileri sürdü. Ancak kendisinin ne sıfatla eleştiri yaptığı merak uyandırdı.

Adını gündeme getirmek için

Kırıkkale eski Belediye Başkanı Mustafa Pekdoğan, bazı belediye meclis üyeleri ile birlikte basın toplantısı düzenleyerek Kırıkkale Belediyesi’ni ve Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’yı eleştirdi. Pekdoğan’ın ne sıfatla basın toplantısı düzenleyerek eleştirilerde bulunduğu merak konusu oldu. Üç dönem önce başkanlık yapan ve başkanlığı zamanındada sonrasında da çok tartışılan Pekdoğan’ın “eski belediye başkanı” ve “belediye başkan adayı” sıfatının ardına sığınarak basın toplantısı düzenlediği konuşuldu.

 

Alelacale toplantı yaptı

Pekdoğan’ın yaklaşan genel seçimler öncesinde adını gündeme taşımaya çalışıldığı yorumları da yapıldı. Toplantı gerekiyorsa bunun Pekdoğan’ın mensubu olduğu MHP İl Başkanlığı trafından düzenlenmesi gerektiği görüşü öne sürüldü. İl Başkanlığı’nın da Cumartesi günü basın toplantısı düzenleyeceği öğrenildi. Pekdoğan’ın bu toplantıyı duyduğu ve bunun öncesinde adını gündeme getirmek için alelacele basın toplantısı düzenlemeye karar verdiği konuşuldu.

Kendi üyeleri katıldı

Pekdoğan’ın toplantısına belediye meclisinin bazı üyeleri katıldı bazı üyeleri ise katılmadı. İl genel meclisi üyelerinden hiç biri toplantıda yoktu. İl teşkilatından da kimse toplantıya katılmadı. Pekdoğan’ın il teşkilatının düzenleyeceği toplantı öncesinde böyle bir girişimde bulunmasının şık olmadığı konuşulurken, teşkilatın ve meclis üyelerinin bundan rahatsız olduğu belirtildi. Toplantıya da Pekdoğan’ın kontenjanından belediye meclisi üyesi olan eski Demokrat Partili isimlerin katılması dikkat çekti.

Suç duyurusunda bulundu

Toplantıda Pekdoğan, Belediye’yi 8 ay geçmesine rağmen henüz hiçbir şey yapmaması konusunda eleştirirken, belediye araçlarının akaryakıtı nereden aldığını, araç kiralama işinin kime verildiğini ve Nihat Gökbulut’un yapmaya başladığı Sarı Konak yanındaki konut inşaatını kastederek, yandaşlara ırmak kenarında yasal olmayan koşullarla imar izninin nasıl verildiğini sordu. Bu konuda suç duyurusunda bulunan Pekdoğan, savcıların harekete geçmesini istedi. Pekdoğan, belediyenin açıklama yapmaması durumunda konuyu mahkemeye taşıyacaklarını da belirtti.

Adaylık açıklaması

Pekdoğan, basın toplantısı ile adını gündeme getirmeye çalıştığı ve meclis üyelerinden bazılarının toplantıya neden katılmadığıyla ilgili bir soru üzerine adaylığı konusunda ise, “Meclis üyelerimizden bir kaçının işi olduğu için gelemedi. Birinin akrabası rahatsızlandı, bir başkasının işi vardı. Bu toplantıyı ise aslında Cumartesi günü il yönetimi yapacaktı. Biz de yapalım istedik. Eski belediye başkanı sıfatı ile yapalım dedik. Adaylık konusunda ise ben veya başka arkadaşlarımız aday olabilir. Üzerimize görev düşerse gereğini yaparız. Ben olmazda başka arkadaşlar olursa, bize başkan adaylığımızda nasıl destek oldularsa biz de onlara öyle destek oluruz” diye konuştu.

 

 



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli