Anahtar Kelimeler:

Böyle askerlik görülmedi”

 Böyle askerlik görülmedi”

 Teskere alıp geldiler!

Bedelli askerlik için başvurular önceki gün başladı. Bedelli askerliği bekleyenler başvuruların ilk gününde askerlik şubelerine akın etti. Kırıkkale şubesine de başvuru yapıldığı öğrenildi.

Başvurular başladı

Askerlik Kanunu ile Sözleşmeli Erbaş ve Er Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girmesinin ardından başvurular önceki gün sabahtan itibaren başladı. Bedelli askerlikten yararlanmak isteyen vatandaşlar, sabahın erken saatlerinde askerlik şubelerine akın etti. Kırıkkale Askerlik Şubesine de başvurular oldu.

Teskere aldılar

Bankaya 18 bin TL yatıran vatandaşlar buradaki işlemlerinin ardından askerlik şubelerine giderek diğer işlemlerini tamamladı. Daha sonra Askerlik Şubesine giderek işlemini tamamlayanlar teskerelerini alıp evlerine döndü. Dünden buyana binlerce kişinin teskere aldığı öğrenildi. 1 Ocak 1988 ve daha önce doğanlar 18 bin TL ödeyerek temel askerlik eğitimine tabi tutulmaksızın askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılacak. Bedelli askerlikte başvuru için son tarih ise 13 Şubat 2015 olacak.



  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli