Anahtar Kelimeler:

Yeni hükmet konağı yükseliyor

Yeni hükmet konağı yükseliyor

 Bu da Kırıkkale’nin sarayı!

Uzun zamandır inşaatı durmuş olan Hükümet Konağı’nda çalışmalar bir süredir devam ediyor. Kırıkkale’nin sarayı olarak konuşulan Hükümet Konağı inşaatı yükseliyor.

Vali bilgi verdi

Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Hükümet Konağı`nın tamamlanmasının ardından Kırıkkale’nin daha rahat, daha ferah, daha yaşanabilir bir şehir olacak olacağını, yeni binaya taşınacak bazı resmi kurumlarla birlikte yeni bir yapılanmanın ortaya çıkacağını söyledi. Yeni Hükümet Konağı binasında Valilik ile birlikte 14 kurumun hizmet vereceğini bildirdi. Kırıkkale Yeni Mahalle’de Atatepe Cami yanında yapılmakta olan yeni Hükümet Konağı`nın bitmesiyle şehir merkezi rahatlayacak. 

2015’te bitecek

Vali Kolat  “Bu yoğunluğun nedeni, valilik binamızın ve diğer kurumların bu bölgede olması. Hükümet konağının yeri çok isabetli bir yer. Binanın, yüklenici firma tarafından 2015 yılında tamamlanarak teslim etmesi planlanıyor. Ancak süresinden önce tamamlanarak teslim edilmesini arzu ediyoruz” dedi. Osmanlı ve Selçuklu mimarisine uygun olarak yapılan binanın tamamlanması için çaba gösterildiği vurgulandı. 



  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu