Anahtar Kelimeler:

55 kişi ölümden döndü!

55 kişi ölümden döndü!

 Kırıkkale Halk Sağlığı Müdürlüğü KETEM Sigara Bırakma Polikliniği kayıtlarına göre, 11 ayda 207 kişi sigarayı bırakmak için başvuruda bulundu. Başvurular arasından 55 kişi sigarayı bıraktı.

55 kişi sigarayı bıraktı

Kırıkkale Halk sağlığı müdürlüğü bünyesinde bulunana KETEM Sigara Bırakma Polikliniği hakkında bilgi veren KETEM sorumlusu Dr. Elmas Şen “1 hekim, 1 hemşire görevlisi, haftanın 5 günü sigarayı bırakmak isteyenlere hizmet veriyor” dedi. Şen, “2010 yılının Temmuz ayında faaliyetine başlayan KETEM’e her geçen gün başvuru sayısı artıyor. 11 ayda 207 kişinin sigarayı bırakmak için başvuruda bulundu. Başvuranlardan 55 kişi sigarayı bıraktı” diye konuştu. 

Nasıl yapılıyor?

KETEM sorumlusu Dr. Elmas Şen, “2014 yılı içirişinde 207 kişi sigara bırakmak için polikliniğimize başvuruda bulundu.  Yapılan tedaviler sonucu 55 kişi sigarayı bıraktı, KETEM olarak çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Polikliniğimizde sigara bırakmak isteyenler için ilk olarak hazırlık görüşmesi yapılıyor.  Nikotin bağımlılık düzeyi ölçülmesi, nikotin düzeyine göre ilaçlı veya ilaçsız tedavi, kişi ile birlikte sigara bırakma günü belirlenmesi, bırakma süresinde yapılması gerekenler, belli aralıkla kişi izlenmeye alınması” diye konuştu.

 

Yasal işlem yapılıyor

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş de yaptığı açıklamada, “Kırıkkale genelinde yapılan rutin denetim ve kontrollerimiz haricinde Dumansız Hava Sahası İrtibat Merkezi olarak, vatandaşlarımızdan gelen Tütün Yasağı ile ilgili bütün şikâyetler, yerinde değerlendirilmek üzere denetim ekiplerimize haber verilerek zamanında müdahale edilmesi sağlanmakta olup, gereken yasal işlemler yapılmakta.

Dumansız Hava Sahası

Tütün yasağı ile ilgili bütün konular ve müeyyideler en ayrıntısına kadar anlatılmakta, mevzuat çerçevesi dâhilinde gerekli hassasiyetlerin gösterilmesi, kuralların uygulanmasına devam edilmekte olup, gerekli olan ikaz ve uyarılar yapılmaktadır. Tütün yasağı konusunda bilgi alınması hususlarında, Dumansız Hava Sahası İrtibat Merkezi, ihbar hatları, internet sitesi, basın yolu ve broşürler ile halka duyurulmasının sağlanmasına devam edilmektedir” dedi. 

Mücadele sürecek

Kırıkkale’de sigaraya karşı mücadeleye aralıksız devam edildiğini açıklayan Güngüneş, Tiryakilerin bu konuda kendilerine yardımcı olmalarını istedi. Sigara yüzünden ülkede binlerce kişinin hayatını yitirdiğini açıklayan Güngüneş, “Kırıkkale’de sigara içenlerin sayısı her geçen gün biraz daha azalıyor. Buda insanların sigarayı bırakmak istediğini gösteriyor. İl Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak, mücadelemize aralıksız devam edeceğiz” dedi. Tütün denetimlerinin aralıksız devam ettiğini belirten Güngüneş, “Gerek Kamu gerekse özel iş yerlerini denetimleri aralıksız devam ediyor. Kırıkkale’de 2014 Yılı içerisinde toplamda 25 bin 375 iş yeri ve özel sektör denetlemesi gerçekleştirildi. Denetlemeler sonucunda ise toplamda160 bin 658 TL para cezası uygulandı” diye konuştu.



  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli