Anahtar Kelimeler:

Nüfusun yarısı sigortalı

Nüfusun yarısı sigortalı

 İyi mi kötü mü?        

Kırıkkale Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Veli Küçükkaya, ilde sigortalı sayısında her geçen yıl artış söz konusu olduğunu söyledi. Küçükkaya, Kırıkkale nüfusunun hemen hemen 50`lik bölümünün ise sosyal güvenlik kapsamında olduğunu dile getirdi.

Verilere göre artış yaşadık

Kırıkkale’de kayıt dışı istihdamla mücadele için oda ve birliklere yönelik bilgilendirme toplantıları yapan SGK, bunun meyvelerini toplamaya başladı. Kırıkkale’de 2014 yılının verilerine göre kayıt dışında olanların kayıt içine alınmasıyla sigortalı sayısında yüzde 2`lik bir artış yaşandı. Bu artışın bilinçlenmeyle doğru orantılı olduğuna vurgu yapan Kırıkkale SGK İl Müdürü Veli Küçükkaya, “Kırıkkale’de sigortalı sayısında her yıl artış yaşıyoruz. Son günlerde kayıt dışı istihdamın kayıt içine alınmaları sayesinde 2014 yılının ilk 6 ayının verilerine göre bir artış yaşadık” ifadesinde bulundu.

Bilgilendirme çalışması yapıyoruz

Küçükkaya, “Bunda halkımızın son günlerde sosyal güvenlik bilinci kazanması da etkili oldu. Biz esnaf odaları ve birliklerine yönelik de bilgilendirme çalışması yapıyoruz. Bu top yekûn bir mücadele gerektiriyor. Ne kadar çok kişi kayıt altına alınır ve prim tahsilâtı gerçekleşirse hizmetlerin kalitesi de o oranda artar” dedi.  Küçükkaya, 274 bin kişilik Kırıkkale nüfusunun yüzde 42’sinin sosyal güvenlik şemsiyesi altında olduğunu söyledi. Küçükkaya, “Sosyal güvenlik kapsamına sadece çalışanlar girmiyor. Genel Sağlık Sigortalılar, yaşlı ve özürlüler, isteğe bağlı sigortalılar, vatansızlar ve sığınmacılar ile çalışanların bakmakla yükümlü olduğu eş, çocuk, anne ve babaları da bu kapsamda yer alıyorlar” diye konuştu.



  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli
  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli