Anahtar Kelimeler:

O Saray'lar sizleri kurtaramaz!”

 O Saray

 Öztürk’ten Ak Saray eleştirisi!

“Hiçbir şeyin üstünü o

Saray’la gölgeleyemezsiniz”

MHP MYK Üyesi Kırıkkaleli hemşehrimiz Halil Öztürk, AKP’nin yaptırdığı ve adına Ak Saray dediği yapı için açıklamada ve eleştirilerde bulundu.

Kurtaramayacak sizi o Saray!

Atatürk Orman Çiftliği içine kaçak olarak yapılan, Başbakan için yapılırken, Cumhurbaşkanı tarafından kullanılmaya başlanan ve adına Ak Saray denen 1100 odalı bina tepki çekmeye devam ediyor. Binayla ilgili açıklamada ve eleştirilerde bulunan MHP MYK üyesi Kırıkkaleli hemşehrimiz Halil Öztürk, iktidarı, Başbakan ve Cumhurbaşkanı’nı eleştirerek, “Sizi o saraylar da kurtaramayacak” dedi.

Memleket elden gidiyor

Türkiye’nin çok zor bir dönemden geçerken, siyasal olarak, sosyal olarak ve ekonomik olarak ciddi bir sıkıntı yaşarken, iktidarın Ak Saray’ı anlatması ve övmesinin utanç duyulacak bir vaziyet olduğunu belirtti. Öztürk, “Türkiye ne halde bunlar nelerle uğraşıyor. Memleketin Doğusu elden gitmiş, iktidarın elinden kaymış, bunlar milletin vergileri ile hiç ihtiyaç ve zaruret yokken gereksiz yere yapılan, adına Ak Saray dedikleri yapıyı millete anlatmaya çalışıyorlar. Ülkeyi adeta bebek katili yönetiyor. Terör örgütü istiyor, vermezlerle sokağa çıkıyor, aradan az bir zaman geçiyor, bunlar ne istiyorlarsa örgüte veriyorlar. Böyle yönetim mi olur?

Utanma yok bunlarda!

Gördüğünüz gibi herkes tepki gösteriyor bir onlar göstermiyor. Aslında onların da içinde tepki gösterenler var. Ancak yüksek sesle dile getiremiyorlar. Müsriflik, debdebe, şaşa ve gösteriş onların içinde de bir çok kişiyi çok ciddi biçimde rahatsız ediyor. Toplumdan utanıyor bazıları ama, bunları yönetenlerin o taraklarda hiç bezi yok. Utanma yok, arlanma yok. Bir de çıkıp anlatmıyorlar mı bunu, gerçekten Türkiye için, bu ülkenin ve milletin itibarı için vahim bir durumdalar” dedi.

Hesabını verecekler

İktidarı ne yaparsa yapsın bu ve benzeri yapıların, yani sarayların kurtaramayacağını belirten Öztürk, “Ne yaparlarsa yapsınlar, yolsuzlukların, hırsızlıkların, din kisvesi altında gerçekleştirilen ahlaksız ticaret ve tüccarlıkların, rüşvetin, talanın, yağmanın, maden ocaklarında, inşaatlarda, yollarda ölenlerin hesabını verecekler. Milletin yaşadıklarını böyle saraylarla örtemezler, kapatamazlar. Bunların hesabı sorulacak.

Çavuşesku’ya bir bakın!

Tarih bunlar gibi ibretlik vesikalarla dolu. Ne kibir abideleri geldi geçti… Bunlar da gelip geçecek. Önümüzdeki yıl seçim var. Akıbetlerini herkes görecek. Çavuşesku’da ömrünün son zamanlarında bunlar gibi iyice yoldan çıkmıştı. Tıpkı bunlar gibi kibirinden yere göğe sığamıyordu. Aynı bunlar gibi saraylarda Karun gibi dolaşıyordu. Ne oldu sonu bir bakın? Bunların sonu da öyle olacak. Milletimiz müsterih olsun. Bunların hesabını tek tek soracak. Hesap sormaya and içmiş MHP geliyor” dedi.



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli