Anahtar Kelimeler:

Dostlar alışverişte görsün”

 Dostlar alışverişte görsün”

 “Milimetrik hesap yapmışlar!”      

Türk Eğitim-Sen Kırıkkale Şubesi A. Yücel Karabacak geçtiğimiz günlerde yapılan Müdür atamalarında sözlü sınav sonuçları hakkında açıklama yaptı. Karabacak yaptığı açıklamada, “Sözlü sınav sonuçlarını incelediğimizde milimetrik hesaplar yapılarak görevlendirmelerine yetecek derecede puan verilmediği çok açık olarak görülmektedir. Yani dostlar alışverişte görsün” dedi

Koltuk dağıttılar

Türk Eğitim-Sen Kırıkkale Şubesi A. Yücel Karabacak yönetim kurulu üyeleri ile birlikte sendi binasında yaptığı açıklamada Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü çoğu tasfiye edilerek boşalan 96 eğitim kurumu müdürlüğüne görevlendirme yapmak üzere 16-23 Ekim 2014 tarihlerinde sözlü sınav yapıldığını ifade etti. Karabacak, “Okul müdürlerinin görevlendirme sürecinde yandaş sendikanın tetikçiliğini yapanların sözlü sınav komisyonu olarak görevlendirilmesiyle sınav daha başlamadan meşruluğunu yitirmişti. Tamamının Eğitim-Bir sen üyesi olduğu bir komisyonun tarafsız ve adil bir süreç yürütmeyeceğini daha önceki basın açıklamamızda ifade etmiştik. Danıştay’ın kararına rağmen kamera talebimize de cevapsız kalınması da kaygılarımızı artırmıştı” şeklinde konuştu.

29 kişi baraj üstü puan aldı

Karabacak, “Sözlü sınav sonuçlarını incelediğimiz de yanılmadığımızı bu komisyonun kendi yandaşlarına çıkar sağlamak, koltuk dağıtmak üzere görevlendirildiğini çok açık olarak gördük. Haksızlığın, hukuksuzluğun, adam kayırmanın, torpilin belgesi tescillendi. Açıklanan liste torpilin fotoğrafıdır. Sözlü sınava çağrılan 159 Türk Eğitim-sen üyesinden 110’u sınava girmiş, sadece 29’u sınav barajı olan 70 ve üstünde puan almıştır. Oysaki Eğitim Bir-sen üyesi sınava giren 118 kişiden 111’i 70 ve üstünde puan alarak okul müdürlüğü için yapılacak görevlendirmede başvuru hakkı kazanmıştır” diye konuştu.

Çok açık olarak görülmekte

Eğitim Bir-sen dışındaki 162 kişiden sadece  41’i 70 ve üstünde puan aldığını belirten Karabacak, “Diğer bir deyişle 118 Eğitim Bir-sen üyesinden 7’si başarısızken 110 Türk Eğitim-sen üyesinden 81’i, Eğitim Bir-sen dışındaki 162 kişiden 121’inin başarısız olması komisyonca sağlanmıştır. Bu sonuç Hakarettir, insan aklıyla alay etmektir. Ayrıca 70 ve üstü puan alan 29 üyemizin aldığı puanları da tümü içerisinde sıraladığımızda milimetrik hesaplar yapılarak görevlendirmelerine yetecek derecede puan verilmediği çok açık olarak görülmektedir. Yani dostlar alışverişte görsün” dedi.

Kırıkkale’nin eğitimine en büyük zarar

Karabacak, “Görüldüğü üzere yandaş sendikanın tetikçileri yapacağını yapmış, liyakat bilgi ve beceriye bakmamış, yandaş olup olmadığına bakmıştır. Beklenilen haksızlık, kendilerine yakışan hukuksuzluk uygulayıcıları tarafından yerine getirilmiştir. Vicdan yoksulu, mesleki ahlaktan uzak bu hükümete paralel yapı yine siyasi bir soykırım yapmıştır. Bir kez daha yaşayarak gördük ki; padişahım buyurmuş, vali hükümsüz kalmış, milli eğitim müdürü emireri, komisyon üyeleri de tetikçi olmuştur! Üzülerek söylüyorum ki bir kez daha Kırıkkale kaybetmiş, bir kez daha çocuklarımız kaybetmiştir. Tarih onları Kırıkkale’nin eğitimine en büyük zararı veren yapılanma olarak hatırlayacaktır” dedi.



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli