Anahtar Kelimeler:

Cumhuriyetimiz 91 yaşında

Cumhuriyetimiz 91 yaşında

 Anıta çelenk bırakıldı       

Tüm Yurtta olduğu gibi 29 Ekim Cumhuriyetin kuruluşunun 91. yıldönümü kutlama etkinlikleri Kırıkkale il protokolünün Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başladı.

Çelenk bıraktılar

Cumhuriyet Meydanındaki tören Atatürk Anıtı`na çelenkler sunumu ile başladı. Valilik çelengi, Garnizon ve Belediye Başkanlığı çelenkleri sırasıyla anıta sunuldu. Çelenklerin sunumunun ardından saygı duruşu ile buradaki tören sona erdi. Törene, şehit yakınları gazilerin yanı sıra sivil toplum kuruluşları büyük ilgi gösterdi.

Sergiyi gezdiler

Etkinlikler kapsamında İl Kültür Merkezinde ‘Atatürk ve Cumhuriyet’ konulu resim sergisi açıldı. Atatürk’ün değişik fotoğraflarının yer aldığı serginin açılışını Vali Ali Kolat, beraberindeki il idarecileri ile birlikte yaptı. Katılımcılar Atatürk’ün değişik resimlerinin yer aldığı sergiyi beğeni ile gezdiler. Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin sergi açılışındaki müzikleri ise beğeni topladı.

 

Kimler katıldı?

Cumhuriyet Bayramının 91. yılı programı katılımcılara yapılan ikram ile son buldu.  Cumhuriyet Meydanı`nda gerçekleştirilen kutlama törenine Vali Ali Kolat, Garnizon Komutanı Tuğgen. Mehmet Kaya, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, siyasi partilerin il başkanları, çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit ve gazi yakınları katıldı. Geniş katılımlı resmi tören bugün meydanda yapılacak. 



  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 29.5 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı