Anahtar Kelimeler:

Muharrem iftarı yapıldı

Muharrem iftarı yapıldı

 Hacı Bayram’da bir ilk gerçekleştirildi

Hacı Bayram Veli Cami’inde Muharrem ayının ilk günü nedeniyle Türkmen Alevi-Bektaşi Derneği ve Türk Kızılay’ının ortaklığıyla düzenlenen ilk iftar yemeği, çok sayıda kişiyi aynı masa etrafında buluşturdu.

İftar programı

Türkmen Alevi Bektaşi Derneği ile Türk Kızılay Derneği önemli bir buluşmaya aracılık etti. Hicri Yılbaşı olarak kabul edilen Muharrem ayının ilk günü dolayısıyla iftar düzenleyen her iki kuruluş, onlarca insanı aynı masa etrafında bir araya getirdi. Hacı Bayram-ı Veli Camii avlusunda kurulan iftar çadırlarında, Kızılay aşçılarının yaptıkları yemeklerle, Muharrem ayının ilk orucu açıldı.

Geniş katılım oldu

İftar programına AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, helikopter kazası sonucu hayatini kaybeden eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu, Türkmen Alevi Bektaşi Derneği Genel Başkanı Özdemir Özdemir, Kızılay yetkilileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Muharrem ayı önemlidir

İftar yemeğine katılan AK Parti Ankara Milletvekili İşler, hicri yılbaşının İslam alemi için hayırlara vesile olmasını diledi. Muharrem ayının Türkiye tarihi için önemli olayların yaşandığı aylardan biri olduğunu belirten İşler, "Muharrem kelimesi, haramdan gelmektedir. Haram kutsal anlamına gelen bir kelimedir. Arapça da haram ayları var. Bunların ilki de Muharrem ayıdır. Bu bakımdan Muharrem ayı, İslami tarihinde oruç ayı olması bakımından önemli” diye konuştu. İşler, “Muharrem ayı İslam tarihinde acıların yaşandığı da bir aydır. Maalesef Kerbela olayının, Hz. Hüseyin ve evlatlarının şehit edildiği bir ay olması bakımından da önemli bir aydır” dedi.

Birlikte inşa edeceğiz

Başbakan Yardımcısı İşler, “Ehl-i Beyt sevgisinin depreştiği bugünlerde tüm Ehl-i Beyt’e de tüm salavat ve selamlarımızı gönderiyoruz” diye konuştu. İşler konuşmasına şöyle devam etti: “Bu coğrafyada insanlarımız birlik, beraberlik için yüzyıllar boyunca yaşadı. Bu coğrafya mezhep ve etnik ayrım gözetmeksizin, barış içerisinde, huzur içerisinde, hatta din ayrımı gözetmeksizin bu coğrafyada yaşadık. Daha zengin, daha müreffeh, kardeşliğin güçlü olduğu, birlik ve beraberliğin güçlü olduğu Türkiye’yi inşallah birlikte inşa edeceğiz.”

Kardeşliği güçlendirsin

Böyle bir programın ilk defa gerçekleştiğini ifade eden Dernek Başkanı Özdemir, “İslam tarihi çok önemli olayların gerçekleştiği, büyük faziletleri içinde barındıran Muharrem ayı kardeşliğimiz ve birlikteliğimizin daha da güçlenmesi için Türk Kızılayı ve derneğimiz tarafından gerçekleştirdiğimiz iftarımıza hoş geldiniz." dedi. Özdemir, bu iftarın ve programın birlik, kardeşlik ve dirliği güçlendirmesi bakımından özellikle bu zamanda çok önemli olduğunu söyledi ve hayırlara vesile olmasını diledi. Yapılan duanın ardından etkinliğe katılan vatandaşlar oruçlarını açtı.



  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli
  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli