Anahtar Kelimeler:

Bayraklar neden asılı değil?

Bayraklar neden asılı değil?

 Nedir bu bayrak takıntısı?

Herkesin merak ettiği soruları o sordu!

MHP MYK üyesi Halil Öztürk, Kırıkkale’nin şehir girişlerindeki bayrak direklerinde neden bayrak asılı olmadığı sordu.

SORUMLULUK KİMDE?

Kırıkkale’nin şehir girişlerinde bayrak direkleri bulunuyor. Kimi yerde büyük, kimi yerde ise küçük ve sırası üstüne bayrak direkleri yer alıyor. Ama hiçbir direkte bayrak asılı değil. Direkler var fakat bayraklar yok. Bu direklerin bulunduğu alanlar ise resmi alanlar sayılıyor, çünkü resmi kurumlar tarafından yapımlı. Kırıkkale il sınırları içindeki direkler Belediye tarafından yapılmış durumda. Bakımı ve sorumluluğu da Belediye’ye ait.

DİREKLER BOŞ DURUMDA

Bağdat Küprüsü Kavşağı’nda sırası üstüne üç adet direk bulunuyor, fakat bayrağı yok. Kültür Park içinde var, bayrak bulunmuyor. Ankara yolu üzerinde özel bir Valilik tarafından yaptırılan dev taş bayrak bakımsız durumda. Bayrakları olmayan bayrak direkleri ve bakımsız taş bayrak konusunda MHP MYK üyesi Halil Öztürk, herkesin aklından geçen soruyu sordu ve bayraklara neden özen gösterilmediğine dikkat çekti.

NEDEN BAYRAK YOK?”

“Bayrak direklerinde neden bayrak yok?” diyen Öztürk, “Bizim en önemli ve sembol değerimiz bayrağımızdır. Etrafa bayrak direkleri dikmişler ama bayrakları yok. Bayrak alacak para mı yok, bayrağı yıkatacak veya değiştirecek adam mı yok, yoksa bayrağa özen ve itina mı yok?” diye sordu. Bayraklara önem ve ehemmiyet verilmemesinin çok büyük bir olay olduğunu söyleyen Öztürk, “Bu çok üzücü bir durum. Buna dikkat etmek gerekiyor. Son zamanlarda bayrağımıza yönelik saldırıları hep birlikte üzülerek izliyoruz.

“KİM İLGİLENİYORSA BAKSIN”

En azından bayrağımıza yönelik saldırıya istinaden bayrak akla gelmedi ve boş olan direklere bayrağımız çekilmelidir. Ne yazık ki, son yıllarda bu hassasiyeti bir çok şeyi yitirdiğimiz gibi yitirmeye başladık. Ama ben bir Kırıkkaleli olarak bu hassasiyete memleketimde dikkat çekmek istedim. Kim ilgileniyorsa ilgisini göstersin. Bayrak bizim namusumuzdur” diye konuştu.



  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli