Anahtar Kelimeler:

Sağlıklı yaşam için yürüdüler!

Sağlıklı yaşam için yürüdüler!

 Eşofmanları çektiler…      

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan “Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı” faaliyetleri kapsamında yürütülen etkinlikler devam ediyor. Bu kapsamda il yöneticileri yürüyüş yaparak vatandaşları sağlıklı yaşama çağırıyor

Aşılayama çalışıyoruz

Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan ve ülke genelinden tüm İllerde uygulanan “Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı” olması münasebetiyle il yöneticileri de yürüyüş programına katılarak, halkı sağlıklı yaşama davet ediyorlar. Konu hakkında açıklama yapan İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş sağlıksız yaşamın tek sebebinin hareketsiz bir yaşam olduğunu ifade ederek, “Şehrimizde hareketli olmayı halkımıza aşılayama çalışıyoruz” diye konuştu.

Teşvik ediyoruz

Güngüneş, “Valimiz Ali Kolat bey ile birlikte tüm bürokratlar bir araya gelerek bu tür bir organizasyon yapmayı istedik. Vatandaşlarımıza örnek olacak çalışmalara imza atmaya çalışıyoruz. Kırıkkale daha sağlıklı yaşaması ve insanların daha güzel bir ömür geçirmeleri için sağlıklı yaşama teşvik ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Herkes spor yapmalı

Vali Ali Kolat ise yaptığı açıklamada, Kırıkkale’de herkesin spora katılması gerektiğini ifade ederek, “Tüm kesimler 7’den 70’e herkes spor yapmalı. En basiti en az yarım saat ayırarak yürüyüş gerçekleştirilmeli. Güzel bir yaşamın sırrı spor yapmaktan geçer. Sporsuz bir vücut işlemediği için zamanla kendini bırakır. Bu konuda vatandaşlarımız çok dikkatli olmalı ve spor yapmalıdır” ifadesinde bulundu. Düzenlenen yürüyüş programı İl Halk Sağlığı tarafından organize edildi.



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu