Anahtar Kelimeler:

Komisyon üyeleri aynı sendikadan”

 Komisyon üyeleri aynı sendikadan”

  

“Komisyon meşruiyetini yitirdi”    

Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Yücel Karabacak Öğretmenevi’nde yaptığı basın toplantısında 94 okula yapılacak Müdür atamaları için yapılan sözlü sınav komisyon üyelerini hepsinin aynı sendika üyesi olması, bunun yanı sıra bundan önce yapılan Müdür Yardımcılığı sınavında yeterli puanı alamayan isimlerin komisyon başkanı olarak atanmasını sınavın ve komisyonun meşruiyetini yitirdiğini söyledi.

Nasıl güveneceğiz?

Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Yücel Karabacak  Eğitim Kurumları Müdürlüğü için ilk defa ve yeniden görevlendirme kapsamında 94 okul için 342 adayın sözlü sınavına Öğretmen evinden kurulan komisyon ile başladığını belirtti. 23 Ekim’de sona erecek olan sözlü sınav öncesinde  oluşturulan komisyonun yandaş sendikanın tetikçiğini yapanlar Sözlü Sınav komisyonunda görevlendirilerek adeta taltif ediliğini belirterek “Demek ki Milli Eğitim mesleki ahlaktan uzak bir yol izlemeye devam etmektedir.Demek ki Kırıkkale kamuoyunun ve eğitim çalışanlarının tepkisini hiç önemsememektedirler. Sözlü sınav için kurulan komisyonda görev alanların tamamı Eğitim Bir-sen üyesidir.Hatta 3`ü de Eğitim Bir-sen yönetim kurulu üyesidir.Şimdi soruyorum size: Hepsi Eğitim Bir-sen üyesi olan bir komisyonun yapmış olduğu sınav ne kadar meşrudur.Bu komisyonun tarafsızlık ilkesi doğrultusunda adil bir süreç izleyeceğine kanaat getirebilir misiniz? Yandaşlarına menfaat sağlamayacağına inanabilir misiniz? Soruyorum size:Bu komisyona güvenebilir misiniz?” ifadesini kullandı.

Başarısızlıkta başarılı olan birisi

Komisyon üyelerinin hepsinin Eğitim Bir-Sen  üyesi olmasının tesadüf olarak izah edilemeyeceğini belirten Karabacak “Bu tablo da akıllara şu soruyu getiriyor.Milli Eğitim de paralel bir yapılanma mı söz konusu?Diğer tarafta Komisyon üyelerine ve bilhassa başkanlarına dikkatinizi çekmek istiyorum.Bu komisyon liyakat ve beceri yönünden okul müdürlüğü için sınav yapma yeterliliğine sahip değildir.Komisyon başkanı M. Bahadır Dülger girmiş olduğu okul müdür yardımcılığı seçme sınavında(yazılı sınav) 47 puan alarak başarısız olmuştur.Düşünün ki bir okula müdür yardımcısı olmak için dahi yeterli görülmeyen M. Bahadır Dülger bugün okul müdürü olmak isteyenleri sınav yapan komisyonun başındadır.Gerçek bir sınavda başarısızlar içinde üst sırada yer alan birisi sırf himmetle Milli Eğitim Müdür Yardımcısı olarak geçici olarak görevlendirildi diye Sözlü sınav Komisyonuna başkanlık yapmaktadır.Başarısızlıkta başarılı olan birisi bugün okul müdürlüğü için yapılan sınavda kimin başarılı olduğunu tespit edecek.Diğer tarafta diğer komisyonun başkanı Bahaattin Kapucu aynı sınava başvurmuş girmeye dahi cesaret edememiştir.Yine Komisyon üyesi olarak görevlendirilen şube müdürlerinin bir kısmı örneğin Ümit Yaşar Gürsoy`un komisyon üyeliğinde yeri olmaması gerekir.Çünkü yargı kararıyla Yürütmesi durdurulmuş bir atamanın hukuki olarak geçerliliği yoktur.Ayrıca Sözlü sınavda görüntülü veya sesli kayıt alınmasını da talep etmemize rağmen Kamera kaydının olmaması sözlü sınavda şaibeleri artıracaktır.Türk Eğitim-sen olarak 165 üyemizin girdiği sınavda Komisyonun ahlaki ve adil bir anlayışla tarafsızlık ilkesi doğrultusunda süreci yürütüp yürütmediğinin takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı

Savcılıkta sürekli ifade veriyoruz

Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Yücel Karabacak yaptıkları her açıklama ve yaptıkları her eylem sonunda kendilerine  iddiaları karşısında susan isimlerin kendilerini sürekli mahkemeye verdiğini belirterek “ Her eylem sonunda bir ifade için Savcılığa gidiyoruz. En son Milli Eğitim müdürlüğü önünde yaptığımız eylem için birazdan savcılığa ifade vermeye gideceğim. Biz tüm iddialarımızı ispatlamaya hazırız. Verdiğimiz ifadelerin büyük bir kısmında da elimizdeki delillerle gidiyoruz” şeklinde konuştu.   



  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli