Anahtar Kelimeler:

Haksız ve ağır ithamlar

Haksız ve ağır ithamlar

 Kavlak’tan Soylu’ya sert tepki!

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ziya Kavlak, geçtiğimiz gün delege seçimleri için Kırıkkale’ye gelen ve CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu eleştiren Başbakan Yardımcısı Süleyman Soylu’ya cevap verdi. İl Başkanı Kavlak yaptığı açıklamada, Başbakan Yardımcısı ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’nun haksız ve ağır ithamlarda bulunduğunu ifade etti.

Kendini unutmuş bir adam!

Yaptığı açıklamada Kavlak, “AKP`ye hakaret ede ede AKP`de Genel Başkan Yardımcısı olan Süleyman Soylu 11.10.2014 tarihinde Kırıkkale’de yapmış olduğu konuşmada Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sn.Kemal Kılıçdaroğlu’nu (sözün sahibinde olmayan) Şeref ve Namus gibi kutsal değerler üzerinden haksız ve ağır hitamlarda bulunmuştur. Fırıldak Süleyman’a gazetecinin birisi Denizli`de büyük bir kapak yapmıştı. Süleyman Soylu bu kapak karşısında sadece dişlerini göstererek sırıtabilmiş! Gazeteci  "2008 yılında DP Denizli il kongresinde Erdoğan hakkında, `Etrafındakileri temizlesen adam kalmaz Tayyip Bey` demiştiniz şimdi fikrinizi değiştiren ne oldu?" sorusunu sorunca, Süleyman Soylu cevap veremiyor, sadece gülüyor ve rezil olan halini "Başka soru var mı?" diyerek geçiştirmeye çalışıyordu. Fırıldak Süleyman AKP`ye geçmeden önce Recep Tayyip Erdoğan`a ve AKP`ye ettiği çok ağır hakaretlere varan sözler söylemişti. Şimdi durum ne mi? O, şimdi AK Parti`nin önemli adamlarından biri oldu. Söylediklerini hem çevresi unuttu, hem kendisi. İyi ki de unuttular. AKP`yi savunmak adına şimdi Cumhuriyet Halk Partisine hakaret edecek kadar seviyesini kaybetmiş birisidir artık Süleyman Soylu. AKP`yi hırsızlıkla, yolsuzlukla, vatana ihanetle suçlayıp AKP`ye geçen Süleyman Soylu`nun peşini geçmişte söylediği sözler gördüğünüz gibi bırakmamaktadır” diye konuştu.

Büyük bir temizlik istemektedir

Kavlak yaptığı açıklamanın devamında, “Türk siyasetini Süleyman Soylu, Numan Kurtulmuş, Yiğit Bulut gibi kişiler kalitesiz bir hale getirmektedir. Buna benzer çok isim sayarız ama bunlar Türk siyasetinde dönekliğin sembolü olmuştur. Yakın bir tarihte bunların sembol diye heykeli bile dikilebilir. Hepsini AKP`de buluşturan Recep Tayyip Erdoğan`ın da baş heykel olması da kaçınılmazdır. AKP zihniyet olarak bir dediği diğer dediğiyle tutmayanların partisidir. Bu durumu da AKP`de siyasi felsefe haline getiren Recep Tayyip Erdoğan`dır.  Süleyman Soylu`nun, Numan Kurtulmuş`un, Yiğit Bulut`un söylediği sözler sonrası AKP`ye katılması mı yoksa o sözler sonrası Recep Tayyip Erdoğan tarafından AKP`ye alınmaları mı siyaset erozyonu bilmiyoruz. Ama siyaset bunlarla kirlenmiştir. Türk siyaseti böyle ahlaksız ve seviyesi fırıldaklardan kurtulması için büyük bir temizlik istemektedir” şeklinde konuştu.

Soylu gibilerin niyeti belli olmuştur

Kavlak, “Küçük menfaatler için karakterlerini tartışmaya açtıranlar, yarın daha büyük menfaatler için neler yapmaz ki? Kimi sorular karşısında gülerek, kimi susarak, kimi yalan söyleyerek hatta hakaret ederek hali kurtardıklarını sanıyorlar. Ama hepsi ya rezil olduğunun farkında değil yada millet balık hafızalı diyerek bir şey olmamış gibi davranıyor. Dün "hırsızlık, yolsuzluk yapıyor" dediği adamların yanına bir adam niye gider? Ya kendisi de onlar gibi olmak için ya da onları düzeltmek için gider. Ama 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda kendini parçalayarak hırsızlık ve yolsuzluk yapanları savunan Süleyman Soylu gibilerin niyeti belli olmuştur. İşte bu yüzden Fırıldak Süleyman “Etrafındakileri temizlesen adam kalmaz Tayyip Bey” demişti ya şimdi fikrini değiştiren ne oldu?" sorusuna sadece gülüp bakması bu yüzdendir. Cumhuriyet Halk Partisini ve Genel Başkanı’na hakaret edecek kadar haddini aşan (Fırıldak) Süleyman Soylu`nun kime ne olduğunu cümle alem görmüştür.

Tahsin Emek ne güzelde yazmış…

Ne güzel yakışır, yılışmak sana!

Döne döne geldin bak bu zamana,

Böyle hürmet etmez idin babana!

Ayaklar öpüp de, yuyar mısınız?

AKP`ye Genel Başkan Yardımcısı oldun da, Halk gözünde nesin acaba Süleyman Soylu?” dedi.



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu