Anahtar Kelimeler:

O proje devam edecek”

 O proje devam edecek”

 Ramazan Can açıklamalarda bulundu           

Nöbetçi vekil uygulaması kapsamında Kırıkkale’ye gelen Ak Parti Milletvekili Ramazan Can, gündemi değerlendirdi. Kobani bahane edilerek çıkartılan olaylara dikkat çeken Can, “Bu milli birlik ve kardeşlik projesi hayata geçecektir” dedi.

35 senedir de görülüyor

Ak Parti Milletvekili Ramazan Can nöbetçi vekil kapsamında Kırıkkale’ye gelerek bir yandan vatandaşların taleplerini aldı, diğer taraftan gündemi değerlendirdi. Görüşmeler öncesi gazetecilerle bir araya gelen Can ülkede yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi. Can “Maalesef, memleketimizi karıştırmak isteyen belli yapılar var. Şu unutulmamalı ki terörle hiçbir yere varılamaz, bu görüldü 35 senedir de görülüyor. Türkiye ne zaman yolunda mesafeler kat etmeye başladıysa böyle atraksiyonlar devamlı gündeme geliyor. Ama akıl ve sağduyu galip gelecek diye düşünüyorum” dedi.

Pirim vermeyeceğiz

Milletvekili Can “Zaten Kobani bahane ediliyor, Kobani ve IŞİD ile ilgili biz tezkere çıkardık. Gerek sınır güvenliğimiz, gerekse de IŞİD gibi terör örgütleri faaliyetlerine karşı gerekirse sınır ötesine ordumuzun intikali noktasında tezkere çıkarttık. Dolayısıyla Kobani’yi bahane ederek memleketi karıştırmaya çalışıyorlar. Dünden itibaren de biraz geri çekilmeler oldu. Ama bütün bu hadiselerden dolayı masum 36 vatandaşımızı kaybettik. Onlara Allah’tan rahmet diliyorum, inşallah bunlar son olur diye düşünüyorum. Bunlara kesinlikle prim vermememiz lazım ve pirim vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.

 

Tezkereyi okumamış

Ana muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun tezkere talebini de değerlendiren Milletvekili Can “Tezkereyle ilgili ana muhalefet lideri, efendim yeni bir tezkere çıkartalım, Kobani ve IŞİD’le ilgili mücadele edelim, gerekirse sınır ötesinde yetki verelim diye ifadeler kullanıyor. Maalesef ne hazindir ki böyle bir ana muhalefet lideri var memleketimizde. Meclis açıldığının ikinci günü çıkartmış olduğumuz tezkere bunu zaten kapsar şekildedir. Bu tezkereyi bir zahmet okusaydı böyle bir talihsiz açıklama yapmazdı diye düşünüyorum” ifadesini kullandı.

Kürt kardeşlerimiz

Olayların çözüm sürecini etkileyip etkilemeyeceğine ilişkin soruya da yanıt veren Milletvekili Can “Çözüm süreci bu gibi gelişmelere kurban edilemeyecek, milli bir projedir. İnsanlarımızın yüzde 70’e yakını bu projeye destek olmakta, Kürt kardeşlerimiz bu projeye destek olmaktadır. Söylediğim gibi bu tür olaylarla çözüm süreci inşallah zarar görmemiştir, görmeyeceğine inanıyoruz. Bu milli birlik ve kardeşlik projesi hayata geçecektir” dedi.



  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli