Anahtar Kelimeler:

Sucuk ve kıyma kuyruğu

Sucuk ve kıyma kuyruğu

 Vatandaş etini aldı geldi!      

Kurban Bayramı`nda et çeken ve sucuk doldurma işi yapan bazı kasaplar, iş yoğunluğu artınca randevu usulü çalışmaya başladı.

Kilosu 1 TL’ye çekildi

Kırıkkale’de kurbanını kesen vatandaşlar etlerin bir bölümünü kıyma çektirdi ve sucuk yaptırdı. Kırıkkale’de 45 yıldır kasaplıkla uğraşan İhsan Ünlü, yaptığı açıklamada, bu bayram, işlerinin ve kazançlarının geçen yıla oranla arttığını söyledi. Bayramın birinci gününden itibaren 4 ton et işlediklerini anlatan Ünlü, "Etin kilosunu 1 liraya çekiyoruz, sucuğun kilosunu da 6 liradan dolduruyoruz. Talepten memnunuz. Adeta çifte bayram yaşıyoruz" dedi.

Daha sağlıklı

Vatandaşlardan işi ehline yaptırmalarını isteyen Ünlü, kesilen kurbanların etlerini en iyi şekilde değerlendirdiklerini, yoğunluk nedeniyle vatandaşlara randevu vermek zorunda kaldıklarını ifade etti. Sucuk yaptırmaya gelen Hüseyin Bilir de dışarıdan sucuk almaktansa bu şekilde yaptırmanın çok daha sağlıklı olduğunu belirtti.

Hijyenik ortam

Kentte sucuk yaptırmanın gelenek olduğunu dile getiren Bilir, "Piyasa sucuklarına koruyucu katkı maddeleri konulduğunu biliyoruz. Burada ise baharat ve sarımsaktan başka bir şey yok. Daha sağlıklı ve hijyenik" diye konuştu. Kurban Bayramı dolayısıyla iş yoğunluğu artan kentteki bazı kasaplar ve marketler de vatandaşların kıyma ve ev yapımı sucuk talebini karşılamak için yoğun mesai harcıyor.



  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli