Anahtar Kelimeler:

Yeni nesil sizin eseriniz olacak”

 Yeni nesil sizin eseriniz olacak”

 Öğretmenlere nasihat!

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Kırıkkale’ye atanan 34 öğretmen için Milli Eğitim Toplantı Salonu’nda program düzenlendi.

Tören yapıldı

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Kırıkkale’ye atanan 34 öğretmen için Milli Eğitim Toplantı Salonu’nda program düzenlendi. Törende konuşan Vali Ali Kolat, yeni atanan öğretmenlere tavsiyelerde bulundu. Vali Kolat Öğretmenlere çocuklar için rol model olduklarını unutmamalarını istedi.  Vali Kolat, “Şimdi hem Öğretmen hem de devlet memurusunuz. Devlet memurluğunun esası olan 657 sayılı yasayı bir kez daha okuyun. Bu sizin meslek hayatınızdaki el kitabı gibi olacak. Mesleğe başladıktan sonra sizlere gelen tebliğleri iyi okuyun. Genel anlamda genel kültürünüzü geliştirin. Bu meslekte insan ilişkileri çok önemli.”dedi.

Rol model öğretmen

Kolat, sözlerine şu şekilde devam etti: “Özellikle velilerle ilişkilerinizi sıcak tutun. Bir aile için öğretmen çok önemlidir. Çocuk hayatında rol model olarak öğretmeninin alıyor. Kendinizi bu yüzden çok önemseyin ve dikkatli olun. Birde sizlerden ricam herkesin bir fikri vardır. Fikirlerimiz ayrı bile olsa birbirimizi yadırgamamalı ötekileştirmemeliyiz. Saygı duyalım. Herkese kucak açın.Bende bu vesile ile yeni görevlerinizde hepinize başarılar diliyorum." dedi. Törende kısa bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin ise öğretmenliğin zor ve meşakkat isteyen bir meslek olduğunu, ama öğrencilerinin başarısının ardından en çok mutluluk duyan meslek olduğunu ifade etti. Konuşmaların ardından Vali Ali Kolat ve İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, göreve yeni başlayan öğretmenleri tebrik ederek karanfil hediye ettiler.



  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.5 ° / 16.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu