Anahtar Kelimeler:

Kim diyor af var diye…!”

 Kim diyor af var diye…!”

 “Af diye bir şey yok!” 

Bunu il müdürü diyor!

SGK İl Müdürü Veli Karacaköylü torba yasanın çıkmasının ardından toplumun büyük bir kesiminde vergi affı gibi bir algı oluştuğunu, affın söz konusu olmadığını, devletin verginin aslını da, cezasını da, enflasyon farkını da alacağın belirtti.

Af maf yok!

SGK İl Müdürü Veli Karacaköylü kamuoyunda torba yasa ile birlikte oluşan vergi affı konusunda bilgiler verdi. İl Müdürü vergi affı gibi bir durumun söz konusu olmadığını, aksine devletin verginin aslını da cezasını da, enflasyon farkını da alacağını belirtti. İşte SGK İl Müdürü Veli Karacaköylü’nün bu konudaki açıklamaları:

Hepsini alacağız!

Vergi alacaklarının affa dönüşmesinin söz konusu olmadığını vurgulayan Karacaköylü  “Kamuoyunda af olarak biliniyor. Torba yasasında vergi alacaklarıyla ilgili af niteliğinde bir husus yoktur. Aslını da vergi borçlarını tahsil edeceğiz, cezasını da tahsil edeceğiz, hatta enflasyon farkını da tahsil edeceğiz. Ancak bunun için de mükelleflerimize belli kolaylıklar sağlanacak. İsteğe göre 6-9-12-18 ay olarak taksitlendirilecek borçları fazla olan kurumlara ise 36 aylık taksitlendirme, 2 aylık dönemler halinde borçlarını ödeyebilecekler” dedi.

“Bizler hizmet için varız!”

SGK İl Müdürü Veli Karacaköylü, Kırıkkale’de vergi, SGK ve benzeri borçları olanlara yardımcı olmayı beklediklerini belirtti. Kırıkkale’de bu kapsamda 20 bin dosya olduğuna işaret eden il müdürü, “Müracaatlar 1 Ekimden itibaren başlayacak. Vatandaşlarımızı bekliyoruz. Bizler burada hizmet için varız. Adı üstünde sosyal güvenlik. Halkın sosyal güvenliği için, doğumundan itibaren, hayatının son günlerine kadar her zaman onlarla birlikteyiz.

“Gelin yardımcı olalım”

Her ne konuda olursa olsun, vatandaşların çekinmeden gelip ben ve ekibimizden istedikleri yardımı talep edebilirler. Her konuda onların sıkıntısını gidermek için elimizden gelen yardımı yapmaya hazırız.  Makam odamın kapısı her zaman açık durur ve her gelen kişiye de sonuna kadar açıktır. Sosyal Güvenlik Kurumu ile ilgili konularda, vatandaşlarımız çekinmeden, başka kişilere başvurmadan önce ilk olarak bizle temasa geçsinler” dedi.

 



  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli