Anahtar Kelimeler:

Şimdi neredeler?

Şimdi neredeler?

Kırıkkaleli IŞİD’çi arıyor!

Yaz aylarında mahalle camilerini mesken tutan ve şimdilerde ortalıkta görünmeyen tiplerin IŞİD’çi olduğu sanılıyor, hatta ileri sürülüyor. Kırıkkaleli IŞİD’çi arıyor!

Bir anda kayboldular

Kırıkkale’de yaz aylarında mahalle camilerini mesken tutan bazı tipler vardı. Normal giysiler yerine arap giyen, sarıklı ve cüppeli olan bu kişiler zaman zaman haberlere konu olmuştu. Türkçe bilmeyen, Mısır, Tunus ve Suriye’de geldikleri ifade edilen kişilerin Müftülük’ten izin alarak camilerde kaldıkları söylenmişti. Bu kişilerin kimler oldukları ve ne amaçla burada bulundukları tam olarak bilinmiyor. Müftülük yetkilileri “din tebliğ etmeye geldiler” diyordu. Ancak, haberlere konu olunca, bu kişiler bir anda ortalıktan kayboldular.

Türkiye uyarılmış!

TBMM’de CHP tarafından gündeme getirilen bazı raporlara göre aralarında Kırıkkale’nin de yer aldığı bazı illerde IŞİD militanları bulunuyor. Bunların Kırıkkale’de basına haber konusu olan kişiler olabileceği ifade edilirken, Kırıkkale’de bulunan Suriyelilerden bazılarının da IŞİD militanı olabileceği konuşuluyor. Amerikan Haber Alma Teşkilatı CIA tarafından önceki gün yayınlanan raporda Türkiye IŞİD militanları konusunda uyarıldı. Militanların özellikle Ankara, İstanbul, Konya gibi yerleri üs olarak seçtikleri, Kırıkkale, Gaziantep gibi illerde de bulunabilecekleri kaydedildi.

Suriyeliler istenmiyor

NATO’nun son toplantısında IŞİD konusunda karar alınırken, Türkiye karara imza atmamıştı. Sebebi ise örgütün elinde rehine olarak bulunan Musul’daki konsolosluk görevlileri ve Türkiye’deki IŞİD hücre evleri. Kırıkkale’nin de adının zaman zaman geçtiği raporlar ve bu raporlarda Kırıkkale’nin de yer alıyor olması Kırıkkalelileri rahatsız ediyor. Suriyelilerden zaten hoşlanmayan Kırıkkaleliler, Suriyelileri burada görmek istemiyor. Bir çok kişi bu rahatsızlığını dile getirirken, Suriyelilerin buradan gitmesini istiyorlar.



  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli