Anahtar Kelimeler:

Eğitimin içinden çıkılmaz hale geldi”

 Eğitimin içinden çıkılmaz hale geldi”

 Öğretmen gözüyle eğitim…

2014–2015 eğitim öğretim yılı açılması ile birlikte Eğitim Sen Kırıkkale Şube Başkanı Yüksel Şahin açıklama yaptı. Şahin yaptığı açıklamada, “Eğitim sisteminin, eğitim ve bilim emekçilerinin yıllardır karşı karşıya kaldığı sorunlar, artarak devam etmiş, bugün içinden çıkılamaz hale gelmiştir” dedi.

Mağduriyet yaşanıyor

Her yıl çözüm üretmekten çok, yeni sorunlar yaratan politika ve uygulamalarıyla başta eğitim emekçileri olmak üzere, öğrenci ve velileri sürekli mağdur edildiğini belirten  Eğitim Sen Kırıkkale Şube Başkanı Yüksel Şahin, “ Eğitimde 4+4+4 dayatmasının üzerinden henüz iki yıl geçmesine rağmen, okul dönüşümleri sonucunda ortaya çıkan norm fazlası sorunu hala çözülememiştir. Öğretmenlerin mağduriyeti sadece bununla sınırlı kalmamış, özür grubu atamalarında, il içi ve il dışı tayinlerde de ciddi mağduriyetler yaşanmıştır” diye konuştu.

İmam hatipleştirme

Şahin, “AKP hükümetinin, eğitim sistemini ticarileştirme ve dini içerikte yeniden biçimlendirme uygulamaları 4+4+4 dayatması sonrasında katlanarak artmıştır. Eğitimde 4+4+4 dayatması sonrasında okul dönüşümleri sürecinde yaşanan sorunlar, özellikle merkezi ve alt yapı sorunu olmayan okulların imam hatip yapılması yetmiyormuş gibi, şimdi de normal ortaokullarda imam hatip sınıfları açılarak “bütün okulları imam hatipleştirme” yolunda büyük bir adım atılmıştır” şeklinde konuştu.

Zorunlu seçmeli

Şahin yaptığı açıklamada, “Laik eğitim anlayışına meydan okurcasına zorunlu ve “zorunlu seçmeli” din dersi dayatmalarının sürmesi, okullarda giderek artan fiziki donanım ve altyapı sorunları, kalabalık sınıflar, ikili eğitim, birleştirilmiş sınıf ve taşımalı eğitim sorunları, eğitim müfredatında piyasacı, bireyci ve dini içerikli kavram ve söylemlerin artması vb gibi pek çok sorun bu yıl da öne çıkan eğitim sorunları olarak dikkat çekmektedir.  Eğitimde yaşanan sorunlar kalıcı olarak çözülmeyi beklerken, Türkiye’de eğitim sisteminin en eski ve artık kronikleşmiş sorunları arasında yer alan laik eğitim ve anadilinde eğitim sorunları, aynı zamanda farklı inanç ve etnik kimliklerin uğruna mücadele ettiği önemli bir toplumsal talep olarak ağırlığını sürdürmektedir” dedi.



  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli