Anahtar Kelimeler:

İş sahibi olmuşlar!

İş sahibi olmuşlar!

 Kaç kişi iş buldu?

Kırıkkale’de 2014 yılı içerisinde 4 bin 81 işçi talep edildi. İş Kur, bu kişilerden 2 bin 315 kişiyi belirlenen işlere yerleştirdi.

2 bin 315 kişi işe girdi

İŞKUR İl Müdürlüğünden aldığımız istatiksel bilgilere göre, 2014 yılında İŞKUR’un gerçekleştirmiş olduğu hizmetler oldukça yüksek olduğu gözleniyor. 2014 yılı Ağustos sonuna kadar derlenen bilgilere göre Kırıkkale’de iş sahibi yani patronlar, İş-Kur’dan 4 bin 81 kişi talep etti. Bu kişilerden belirlenen koşullara uyan 2 bin 315 kişi işe yerleştirildi.

Talepler artıyor

İşsizlerin ve öğrencilerin iş deneyimi kazanmaları için düzenlenen eğitim kurslarına ise katılım oldukça fazla oldu. Özellikle bayanların son yıllarda iş talebinin oldukça arttığı ifade ediliyor. Öyle ki şirket sahiplerinin de bayanlara yönelik taleplerinin de arttığı belirtiliyor.  Söz konusu kurs ve programlara katılanlara İŞKUR’un günlük 20-25 TL cep harçlığı ödendiği ve sigorta prim giderlerini karşılandığı biliniyor. İşgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu mesleklerde nitelikli işgücünün temin edilmesi için düzenlenen bu kurs ve programlara katılmak isteyen kişilere İŞKUR’un kapıları açık.



  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli
  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı