Anahtar Kelimeler:

Hırsızlar için uyarı!

Hırsızlar için uyarı!

 Emniyet Müdürü uyardı!

Kırıkkale İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, vatandaşlara hırsızlık olaylarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu. 

Hırsızlık uyarısı

Kırıkkale İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, yaz aylarında hırsızlık olaylarının artış gösterdiğini belirterek, “Bilhassa zemin katta oturan vatandaşların balkon kapılarını kilitlemeleri gerekirse balkon kapılarına demir yaptırmalarını gerekiyor. Maddi durumu iyi olan vatandaşların ise imkanı varsa balkon kapılarına alarm sistemi taktırmaları daha güvenilir olur” diye konuştu.

Haberdar edin

Havaların sıcak geçmesinden dolayı bazı vatandaşların özellikle gece yarılarında ve gündüz saatlerinde evlerinin camlarını açık bıraktıklarına dikkat çeken Onar, “ Bu şekilde yapılan bir davranış hırsızlara davetiye çıkartıyor. Her ne pahasına olursa olsun gece yatarken, gündüz evden bir yere giderken mutlaka camlarınızı ve evinizin balkon kapılarını kontrol edin. Ayrıca evden birkaç günlüğüne ayrılacağınız vakit mutlaka güvenebileceğiniz komşularınızı haberdar edin.

155’i arayın

Diğer bir yandan. Evden ayrıldıklarında kapı ve pencerelerini sıkı sıkı kontrol etmelerini, ayrıca arabalarında bulunan değerli eşyalarını ve çantalarını yanlarından ayırmamaları gerekiyor. Böyle durumlarda yaşanabilecek hırsızlık olaylarında karşı vatandaşlarımızın mutlaka telefonla 155’i arayarak bilgi verebilirler” diye konuştu.



  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli