Anahtar Kelimeler:

Buna kim izin verdi!

Buna kim izin verdi!

 Bunlar ölüm oyuncakları! 

Kırıkkale’de bir okulun bahçesine lunapark kuruldu. Daha önce bir kişinin öldüğü bu eksi ve dökük oyuncaklar, bir kişinin daha ölümüne neden oluyordu. 

Ucuz atlatıldı!

Kırıkkale’de birkaç yıl önce yaşanan Lunapark faciası yine yaşanıyordu. Eski ve dökük olan oyuncaklarda birkaç yıl önce bir genç kız düşerek yaşamını yitirmişti. O günden bu yana kapalı olan Lunapark, şimdi gecekondu gibi bir okulun bahçesinde açıldı. İlgi gören ancak, denetimsiz ve bakımsız olan oyuncaklar yine bir kazaya neden oldu. Neredeyse facia yaşanacaktı. Gondol’dan düşen bir genç yaralandı. Durumu ise iyi, bu kez kaza ucuz atlatıldı.

Kimler denetliyor?

Bu olayın ardından Lunapark’taki araçlar ve oyuncakların durumu, bakımı, denetimi sorgulanır hale geldi. Ayrıca, okul bahçesine gecekondu gibi Lunapark’a kimin izin verdiği de merak konusu oldu. Oyuncakların çok eski olduğu görülüyor. Bunların kimler tarafından denetlendiği bilinmiyor. Mühendislik hesaplarının düzgün olup olmadığı da bilinmeyen bir başka konu. Vatandaşlar tepkili. Bu konuda bir çalışma yapılmasını ve yaptırım uygulanmasını istiyorlar. 

Ankara’nın eskileri

Oyuncaklar ve araçlarla ilgili bir başka konu ise yaş sınırı. Tehlikeli araçlara binen kişiler konusunda yaş sınırına pek de riayet edilmediği öne sürülüyor. Görevlilerin buna dikkat etmediği iddia ediliyor. Bu konuda da bir araştırma yapılması isteniyor. Kırıkkale Lunapark konusunda yüzü gülmeyen bir şehir haline geldi. Sebebi ise Ankara’da elden çıkarılan ve yenilenen oyuncakların eskilerinin Kırıkkale’ye gönderildiği öne sürülüyor. Bunun da bilinmesi isteniyor.



  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli