Anahtar Kelimeler:

ÇKS uyarısı!

ÇKS uyarısı!

 ÇKS başvuruları başlıyor

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Çiftçi Kayıt Sistemi ile ilgili hazırlıklarını sürdürüyor. İl Müdürü bu konuda bilgiler verdi.

Kırbaş bilgi verdi

?Konuyla ilgili olarak bir basın açıklaması yapan  Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş yaptığı açıklamada, “27 Mayıs 2014 tarihinde 29012 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Çiftçi Kayıt Sistemi Yönetmeliği gereği, 2015 Üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) çiftçi başvuruları 01 Eylül 2014 tarihinde başlayacak ve 31 Aralık 2014 tarihinde mesai saati bitiminde sona erecektir. Çiftçiler bu süreler içerisinde yapacakları başvurularında 2015 üretim yılı için tarımsal faaliyet bilgilerinin tamamını beyan edebileceklerdir. Başvuru esnasında 2015 üretim yılına ilişkin ekili/dikili olan tarım arazisi ve üretim bilgileri ile başvuru esnasında ekili/dikili olmayan ancak 2015 üretim yılında tarımsal faaliyette bulunacakları tarım arazileri ile bu araziler üzerinde yapılması planlanan ekim/dikim bilgilerini beyan edilecektir.

Tarihleri açıkladı

Beyan edilen ve ÇKS ye kaydedilen araziler üzerinde meydana gelen üretim bilgisi değişikliklerine ilişkin güncellemeler için çiftçi başvuruları 15 Mart 2015 tarihinde başlayacak ve 15 Mayıs 2015 tarihinde sona erecektir. Bunun yanı sıra mücbir sebeplerden kaynaklanan üretim bilgisi değişikliklerine ve birinci üretimden sonraki ürün ekim/dikimlerine ilişkin çiftçi başvuruları ise üretim yılı içerisinde yapılabilecektir.

Çiftçi Kayıt Sisteminin önemine değinen İl Müdürü Recep KIRBAŞ, olası çiftçi mağduriyetlerinin önlenmesi bakımından 2015 yılı ÇKS kayıtlarını yaptırmak ve/veya güncellemek üzere çiftçilerin, 31 Aralık 2014 tarihi mesai saati bitimine kadar İl/ İlçe Müdürlüklerine bir an önce müracaatlarını yapmaları gerektiğini belirtti. Çiftçilerimize önemle duyurulur” dedi.



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli