Anahtar Kelimeler:

Kırıkkale`de Çin protestosu

Kırıkkale`de Çin protestosu

 Hatırlayabildiniz bari!

Çin`de Doğu Türkistan`da Müslümanlara yönelik saldırılar Kırıkkale`de protesto edildi.

 Kırıkkale`de Çin Protestosu       

Çin`de Doğu Türkistan`da Müslümanlara yönelik saldırılar Kırıkkale`de protesto edildi. Kırıkkale Kardeş Dernek ve Vakıflar Birliği tarafından Cumhuriyet Meydanı`nda düzenlenen protesto gösterisinde Çin`in Doğu Türkistan`da Müslümanlara yönelik saldırılarını lanetledi. Grup, öldürülen Müslümanlar için dua okuduktan sonra ellerine zincir takarak Çin`i protesto etti. Burada grup adına açıklama yapan Ahmet Yakar, Ramazan ayında Çin yönetimi tarafından getirilen oruç yasağıyla gündeme gelen Doğu Türkistan`da baskı, zulüm ve katliamların yeniden başladığını söyledi.

Açıklama yapıldı

Son zamanlarda Çin`in Doğu Türkistan`da dini baskıları artırdığını savunan Yakar, şöyle konuştu: "Çin`in Uygur Müslümanlarının dini vecibeleri yerine getirmeye izin vermezken, özellikle oruç tutmayı ve namaz kılmayı yasakladı. Uygur erkeklerinin sakal bırakması ve kadınların başörtü takması yasaklandı. Doğu Türkistan`da şehit edilen, hapse atılan, işkence edilen kardeşlerimizin sayısı binlerle ifade edilirken, bu zulme sessiz kalmak büyük insanlık suçudur. İşgalci Çin yönetimi, İslam dinini devlet için tehdit olarak görüyor. O yüzden Doğu Türkistanlı Müslüman Türk kardeşlerimizi, dinden uzaklaştırmak için yasaklar uyguluyorlar. Doğu Türkistanlılarda dini inanç, kültür ve medeniyetlerini koruma gibi hassas konularda Çin`in yasaklarına uymadan haklı olduğu davada can ve malları feda ederek kendilerini savunmaya çalışıyorlar."

Saip çıkalım

Yakar, Kırıkkale Kardeş Dernek ve Vakıflar Birliği olarak Çin Halk Cumhuriyeti`nden, Müslüman Türklere uyguladığı tüm zalimce tutumları bırakmasını istediklerini belirterek, "Kamuoyunu Doğu Türkistanlı Uygur Türklerine sahip çıkmaya davet ediyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.



  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli