Anahtar Kelimeler:

Kırıkkale'den Büyük Tepki!

Kırıkkale

 İsrail`in Gazze`ye saldırıları Çorum, Kırıkkale, Kilis ve Kocaeli`de protesto edildi. Kırıkkale’de tepkiyle birlikte açıklama da yapıldı.

Tepki Gösterildi

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Temsilciliği öncülüğünde Nokta Camisi yanında bir araya gelen grup adına açıklama yapan İHH Kırıkkale Temsilcisi İsmail Kösal, bir aydır Gazze`yi en gelişmiş modern silahlarla karadan, havadan ve denizden kuşatmış siyonist İsrail`in Müslümanlara uyguladığı soykırım neticesinde 2 bine yakın kişinin şehit olduğunu ve 10 bine yakın Müslümanın yaralandığını söyledi. Kösal, İsrail`in 2009 yılında plajlardaki çocukları katletmesinin hafızalardan silinmediğini, bu soykırımda da aynı barbarlıkla sahillerde şehit edilen küçük yaştaki çocukları gördüklerini belirterek, şöyle konuştu:

Açıklama Yapıldı

"2009 yılında fosfor bombalarıyla yerle bir edilen, altından yüzlerce şehit kardeşlerimizin çıkarıldığı görüntüler aklımızdan silinmemişken, Şucaiyye Mahallesi katliamına şahit olduk. Gazzeli Müslümanların kardeşleri olarak gördüklerimize duyarsız, şuursuz, kör, sağır kalmamızı kimse bizden beklemesin. Gazzeli kardeşlerimiz, İsrail`in soykırımıyla katledilirken, evleri bombalanırken kaçacak hiçbir yerleri olmayıp, çaresizce şehit olmayı beklerken, kardeşlerimizin çığlığını duymamazlıktan gelemezdik. Burada aynı dava için toplandığımız Gazzeli kardeşlerimizle ahirette komşu olmayı Allah bizlere nasip etsin.

Dua da Ettiler

Rabbimiz şahittir. Biz Gazze`de yaşayan mazlum Filistinlilerle kardeşiz. Kardeşliğimizin gereği olarak bugün bu konvoyla Filistinlilerin Kırıkkale`de de kardeşleri var mesajını vereceğiz." Açıklamanın ardından grup, araçlarına astıkları Türk ve Filistin bayrakları ile şehir turu attı. Kırıkkaleli vatandaşlar da konvoydakilere "rabia" işaretiyle destek verdi. Aynı camide bir araya gelen grup, Gazze`de şehit olan Müslümanlar için yaptıkları duanın ardından dağıldı.



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli