Anahtar Kelimeler:

Devlet Bahçeli'den Kırıkkale çıkarması

Devlet Bahçeli

 “Erdoğan Cumhurbaşkanı olamaz”

 

Sulakyurt’ta sert konuştu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli seçime sayılı günler kaldığını hatırlatarak ilk defa cumhurbaşkanlığı seçimi yaşanacağını ifade etti. Bahçeli artık ülkede cumhurbaşkanlığı seçimleri sıkıntılı geçmemesi gerektiğini söyledi ve Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olamayacağını ifade etti.

Sulakyurt doğru kararı verdi

Bir takım ziyaret ve Sulakyurt Belediye Başkanı İbrahim Bildik’e hayırlı olsun ziyaretinde bulunmak üzere Kırıkkale’ye geldi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi Balışeyh’te İl Başkanı Seyit Ahmet Göçer, Merkez İlçe Başkanı Erdal Baloğlu, MYK üyesi Halil Öztür, Eski Sağlık Bakanı Osman Durmuş ve çok sayıda partili tarafından karşılandı. Bahçeli karşılamanın ardından Sulakyurt’a geçti. 30 Mart yerel seçimlerinde Sulakyurt halkının en doğru kararı vererek İbrahim Bildiği seçtiğini belirtti. Bahçeli, “30 Mart yerel seçimlerinde Kırıkkale’de hediye edilen tek belediye Sulakyurt’tur teşekkür ve takdir için sizleri ziyarete geldik. MHP olarak göstermiş olduğunuz destek için teşekkür ediyoruz, İlçe teşkilatımız yönetim kurulu üyeleri seçimde büyük bir gayret gösterdiler”  diye konuştu.

Halkla iç içe çalışacaklar

Bildik Sulakyurt’ta iç içe bir çalışma yapacağını belirten Bahçeli, “ Belediye meclis üyeleri ile birlikte Sulakyurt’a ki imkanları en iyi şekilde kullanacaklar. En iyi hizmeti yapacaklar aday olduğu dönemde bunu hissetim azimli bir başkan. 2014’de yine bir gece vakti sizlerle görüşmüştük yerel seçimlerin ardından ilk defa cumhurbaşkanlığı seçimi yapılacak 1395 belediye başkanı görevine başladı ve hizmetlerini yapıyorlar” şeklinde konuştu.

Erdoğan imkanları kullanıyor

28 Ağustos’ta Abdullah Gül’ün görev süresinin dolacağından dolayı ilk defa cumhurbaşkanlığı seçimi yapılacak ve seçime 3 aday girdiğini hatırlatan Bahçeli, “ilk turda yüzde 50’nin üzerinde alan kişi cumhurbaşkanı olacak. İlk turda bu başarıyı gösterilmese ikinci tura gidilecek,  ilk defa halk tarafından seçilen cumhurbaşkanlığı seçimi olduğu için boşluklar olmuştur iktidarın başı yasalardaki boşluklardan yararlanıyor. Erdoğan Başbakanlık görevinden istifa ederek seçime girseydi daha demokratik bir seçim olurdu.  AK Parti’nin adayı olarak görüyoruz milletin adayı olarak değil. Her yerde devletin imkânlarını kullanıyor. Vali, kaymakam, emniyet müdürleri ilkokul müdürlerine kadar herkes Erdoğan’ı destekliyor. Hangi TV açsanız hepsi Erdoğan bütün herkes yandaşlık yapıyor.”

Çanak sorular soruyorlar

Öncesi belirlenmiş sorular ile TV programları yapıldığını iddia eden Bahçeli, “Başkanını halk içindeki eleştirilerini yerine çanak sorular soruyorlar. Erdoğan’ı halka yeniden tanıtmak istiyorlar seçim demokratik yarışta olmuyor. Milletin vicdanında nasıl yer bulacak ilk defa yapılan bu seçim adalet yok önceden meclis seçiyordu adaylar çıkardı buna göre seçiliyordu ellerindeki vekil sayısına güvenerek yarış içerisine giriliyordu bu yarış çok sancılı oluyordu. Darbeler yapılıyordu 1980 yılı öncesi Mecliste bulunan partiler çalışmalar yapıyordu 5 ay 17 gün seçimin yapılamadığı günler oldu”  dedi.

Ayrım yapmayın

Bahçeli, “Başbakan sıvattı ile devletin tüm imkanlarını kullanıyorlar özelikle AK parti kardeşlerim şimdi güçlüsünüz hepimizden fazla oyunuz var bunu inkar eden yok yüzde 43 oyunuz var buna güvenerek devletin imkanlarını kullanarak bugünden seçimi kazandım demek felakettir 12 yıldır buyana Erdoğan başbakandır. Kutuplaşma gerilim içerisindedir hakaret edenler karşısında ayrım yapıyor mezhep ayrımı yapıyor. Ayrımlar her kanata devam ediyor. Nereye hizmet ettiği meçhul, bu yaptıklarına hiç gerek yok bu ülkede 77 milyon insan yaşıyor” şeklinde konuştu.

Erdoğan cumhurbaşkanı olamaz

Erdoğan milletin huzuruna çıkıp karışıklarını gidermesi gerektiğini belirten Bahçeli, “Millete hakaret etme birçok olaylar var şimdi daha çok kendini gösteriyor. AK Parti’ye oy veren kardeşlerim Silahlı kuvvetlere adaletsizlik Emniyete yapıldı 1. Dalga 2. Dalga diye dalga dalga geliyorlar, bir günde size dalga gelirse ne olacak. Cezasını Sulakyurt mu çekecek bu konuya dikkat edilmeli. Erdoğan cumhurbaşkanı olamaz” dedi.  Bahçeli daha sonra Ekmelettin İhsanoğlu’na destek verilmesi gerektiğini belirterek Sulakyurt’tan ayrıldı.



  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı