Anahtar Kelimeler:

Bayraklar yarıya indi

Bayraklar yarıya indi

 Gazze için 3 günlük yas ilan edildi!

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları nedeniyle Türkiye genelinde üç günlük yas ilan edildi ve bayraklar yarıya indirildi. 

Yas kararı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu`nda Filistin halkıyla dayanışma kapsamında 3 günlük yas ilan edilmesi kararı alındığını açıkladı. Salı, Çarşamba, Perşembe günleri yas ilan edildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Bakanlar Kurulu toplantısı sona ererken, toplantı sonrasında açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Gazze için 3 gün yas ilan edilmesi kararı aldıklarını söyledi. Arınç, Gazze’de büyük bir trajedinin yaşandığını ve İsrail’in saldırılarını lanetlediklerini belirtti.

Vali açıklama yaptı

Arınç, Gazze’de yaşanan katliamlara ilişkin 3 gün yas ilan edilmesi kararını aldıklarını, Salı-Çarşamba ve Perşembe günleri yas ilan edileceğini söyledi. Bunun üzerine Türkiye genelinde ve dış temsilciliklerde yas uygulaması başladı. Kırıkkale’de bayraklar yarıya indirildi. Vali Ali Kolat, konuyla ilgili bir açıklama yaptı ve yas kararını uyguladıklarını söyledi. Salı gününden itibaren Kırıkkale’deki tüm bayraklar yarıya indirilmiş durumda. 



  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli