Anahtar Kelimeler:

Tablet dağıtıldı!

Tablet dağıtıldı!

 Okullara dağıtıldığı gibi olmasın da!

Tarımsal işletmelerin üretim bilgilerini kayıt altına almak amacıyla Tarımsal Yayımı Geliştirme Projesi (TAR-GEL) personeline tablet bilgisayar dağıtıldı.

Tablet bilgisayar dağıtıldı

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, kurumun toplantı salonunda düzenlenen törende, projeyle tarımsal işletmelerin üretim bilgilerini kayıt altına alarak, işletme bilgilerinin tam ve güncel olmasının sağlanacağını söyledi. Kırbaş, tarımsal işletmelerin temel değişkenlerinden elde edilen kayıtların 2014 yılı genel tarım sayımı için esas teşkil edeceğini belirtti.

Arazi bilgileri de yer alıyor

Kent genelinde 71 tablet bilgisayar dağıtıldığını ifade eden Kırbaş, "Köy ve beldelerde görev yapan TAR-GEL personeli mühendis ve veteriner hekimlere, dağıtımı gerçekleştirilen tablet bilgisayarlar içerisinde bulunan Tarımsal Üretim Kayıt Sisteminde (TÜKAS), üreticilerin tarımsal varlıklarına ilişkin kayda alınacak bilgilerin yanı sıra koordinat ve parsel numaralı, haritalar düzeyinde arazi bilgileri de yer alıyor" dedi.

Yardımcı olun

30 Ağustos 2014 tarihine kadar veri girişlerinin tamamlanmasının planlandığını vurgulayan Kırbaş, TÜKAS çalışmalarında, üreticilerin kayıtlarının hızlı ve doğru bir şekilde yürütülebilmesi için belediye başkanlarının, köy ve mahalle muhtarlarının ve işletme sahiplerinin görevlendirilen personele yardımcı olması gerektiğini söyledi. Törene Vali Yardımcısı Osman Akbaş, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Ekrem Şener, Şube Müdürleri ve TAR-GEL projesinde görevli mühendis ve veteriner hekimler katıldı.



  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli