Anahtar Kelimeler:

Meğer aslında ne olmuş!

Meğer aslında ne olmuş!

 İşgüzar mimarın

icraatı bakın

neye yol açmış!

Sel baskınının sebebi mimar mı?

Kırıkkale’de iki hafta önce yaşanan sel felaketinden en çok Deve Bağırtan mevkiindeki evler etkilenmişti. Buradaki olayın sebebinin Belediye Mimarı’nın uygulaması olduğu öne sürüldü.

Dere yatağını kapatmış!

Yaşanan sel felaketinde sel sularının bölgede yapılan yeşillendirme çalışması nedeniyle dere yatağının ağzının tıkanmasının sebep olduğu vurgulandı. Buradaki yeşillendirme çalışması nedeniyle Belediye Mimarı’nın (E. G. T.) tüm uyarılara rağmen, suyun aktığı “boğaz” diye tabir edilen yeri kapattığı ve tek büzle yeniden düzenlediği ifade edildi. Adı geçen yere monte edilen büzün yeterli olmayacağını çevre sakinleri söylemesine rağmen, işgüzar mimarın uygulamada ısrar ettiği belirtildi.

Her yeri su bastı

Sonuçta ise ilk yağışla sel baskını yaşandı. Su birikintileri büzü tıkadı ve ev ve mezarlar sular altında kaldı. Belediye’de bu işgüzar mimarın şimdilerde müdür olarak adeta ödüllendirildiği vurgulanıyor. Bu mimar, Atatürk Bulvarı üzerindeki 2’şer metre arayla dikilen gereksiz aydınlatma direklerinin de mimarı olarak biliniyor. Tepkilere ve uyarılara rağmen, mimarın son uygulaması yüzünden bir çok mezar kaydı, evler sular altında kaldı ve araçlar kullanılamaz hale geldi.

Mimarı müdür yaptılar!

Sitemizde bir süre önce yayınlanan haberin altında bu konuyla ilgili olarak çok sayıda yorum geldiği gözleniyor. Yorumların sahipleri, bölgede ikamet eden vatandaşlar. Dere yatağının işgüzar bayan mimar tarafından tıkandığı belirtilerek, oradaki su birikintisi ve yaşanan su baskını ile sıkıntının tek sebebinin bu mimar kadın olduğu ifade ediliyor. Belediyenin yeni yönetiminin bu mimarı sıkıntılı uygulamalarına rağmen müdür yapmış olması da tepki çekiyor.



  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli
  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı