Anahtar Kelimeler:

Aylar geçti henüz bir şey yok!

Aylar geçti henüz bir şey yok!

 Daha ne kadar beklenecek?

 

Tepki sesleri yükselmeye başlıyor!

Kırıkkale Belediyesi’nde yönetim 30 Mart’taki seçimle değişti. Ancak aradan aylar geçmesine rağmen şehirde yönetim anlayışı ve hizmet kalitesinde en ufak bir değişim olmadı. Bu durum artık yavaş yavaş tepkilere neden oluyor.

Henüz işaret görülmedi!

Kırıkkale Belediyesi’nde 30 Mart seçimleri ile birlikte yeni bir döneme girildi. Dolayısıyla Kırıkkale’de şehir olarak yeni bir döneme girdi. Mehmet Saygılı başkan seçildi. Bir çok projesi sunmuştu seçimden önce. Yeni bir soluk, yeni bir anlayışla işe başlayacağını söylüyordu. Fakat aradan aylar geçmesine rağmen, ne o yeni anlayış kendini gösterdi ne de yeni soluk nefesini hissettirdi. Şehirde ufak da olsa yeniliğe dair bir işaret görülmedi henüz.

Rutin işler aksadı

Şehir genelinde en basit ifade ile her yeri ot bürümüş durumda. Fakat temizleyen yok. Yol kenarları, kaldırımlar, kavşaklar otlarla kaplandı. Bakan ve gören yok. Kaldırımlar düzenlenecekti, ilgilenen yok. Temizlik aynı sıkıntılı şekilde devam ediyor. Bozuk kaldırımlar, yollar ve parkelerle ilgilenen görülmüyor. Şehir merkezinde birkaç dar alanda bu çalışmalar yapılıyor ancak, asıl çalışma yapılması gereken yerlere ulaşan yok. Parklar bakımsız, ağaçlar budanmamış durumda.

İhale işleri…!

Şehirde eski düzen devam ediyor. Ancak Belediye’de bu rutin işlere bile bakılmadığı gözleniyor. Sokaklar başıboş köpeklerle dolu. Belediye yönetiminin eski yönetimi eleştirdiği, Belediye’nin çok borçlu olduğundan yakındığını söylediği konuşuluyor şehirde. Belediye içinde iş adamlarından oluşan bir heyetin bazı ihalelerin peşinde olduğu, temizlik işinin de bunun başında geldiği ileri sürülüyor.

Ekip oluşturulamadı

Yeni yönetimin yeni ve parlak bir kadro ve ekip oluşturamadığı da görülüyor. Eski yıpranmış isimlerden yeni bir ekip oluşturma çabası içinde oldukları gözleniyor. Bu durum da gün geç tikçe eleştiriliyor. Kısacası şehirde rutin işler bile şu ana kadar düzene giremezken, şehir halkı da sesini yavaş yavaş yükseltmeye başlıyor. Çalışmalara ne zaman başlanacağı, ne zaman donanımlı bir ekip oluşturulacağı merak konusu.



  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli