Anahtar Kelimeler:

Kırıkkale`den Başbakan çıkabilir

Kırıkkale`den Başbakan çıkabilir

 Başbakanlık için adı geçiyor        

Başbakan Erdoğan`ın Cumhurbaşkanlığı`na aday olmasının ardından Başbakanlık koltuğuna kimin oturacağı siyaset gündemin ilk konularından birisi oldu. Başbakanlık için Beşir atalay’ın da ismi geçiyor.

Atalay’da olabilir

AK Parti`nin önde gelen isimlerinin Başbakanlık için adları geçiyor. Bu isimler içerisinde Başbakan Yardımcısı ve Kırıkkale Milletvekili Prof. Dr. Beşir Atalay da var. Partide ağabey olarak bilinen Atalay, Başbakanlığın en kuvvetli adaylarından. Kulislerde öne çıkan isimler şöyle: Binali Yıldırım,  Mehmet Ali Şahin, Bülent Arınç ve Beşir Atalay. Kulislerde, Bülent Arınç ve Beşir Atalay’ın adı daha çok konuşuluyor. İki isim, AK Parti’de ‘ağabey’ olarak geçiş döneminde görev üstlenebilecek güçlü adaylar olarak telaffuz ediliyor.

Gül’ün durumu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün partinin başına geçmesi, Köşk’teki devir teslimi izleyen 45 gün içinde gerçekleştirilecek kongrede mümkün görünüyor. Gül’ün Başbakan olarak görev alabilmesi için ya erken seçim yapılması ya da 2015 seçimlerinde aday olup milletvekili seçilmesi gerekiyor. Ahmet Davutoğlu’nun 3 dönem kuralına takılmayacak olması bakımından ismi ön plana çıkıyor. Parti içindeki saygınlığı ve akademik kariyeri de partiyi 2015`e taşıyabilecek isimlerden biri.



  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli