Anahtar Kelimeler:

Atalay'dan flaş açıklama

Atalay

 “Genel seçim süresi 5 yıla çıkabilir”

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, genel seçim süresinin yeniden 5 yıla çıkabileceğini söyledi.

Atalay açıklamaları

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, AK Parti`nin gündeminde birinci planda cumhurbaşkanlığı çalışmaları bulunduğunu, partiyle ilgili çalışmaların bu süre içinde değerlendirileceğini bildirdi. Atalay, Kanal 24 televizyonu canlı yayınında gazetecilerin soruları yanıtladı. Beşir Atalay, sorular üzerine, aday olması halinde Başbakan Erdoğan`ın birinci turda cumhurbaşkanı seçileceğini ifade ederek şunları söyledi: "Birinci turda kazanacağı yönünde kuvvetli tahminler var, elimizdeki veriler de onu gösteriyor. Seçimin tansiyonu bile yükselmeyecek. Bu şartlarda baktığımızda araştırmacı olarak söylemek istiyorum: Şu anda cumhurbaşkanlığı seçimi volümü yüksek, kampanyası yoğun olacak gibi görünmüyor. Yapılan değerlendirmelerde de partimizle ilgili kamuoyu desteği yüksek. Birinci turda seçim biter, öyle görüyoruz."

Milletvekilliği süresi

"Daha sonra erken seçim gibi bir konu gündemimizde hiç olmadı. Erken seçimi hiçbir zaman tasvip etmedik. Milletvekilliği süresini tekrar 5`e çıkaralım diye de bir düşünce var, erken seçime gideceğimizi ben sanmıyorum. Şu an böyle tahminler yapılıyor ama bizim kendi ilkelerimiz, çalışmalarımız içinde böyle bir alternatif değerlendirme söz konusu değil."

Gül ne olacak?

"Milletvekili olmadığı için başbakan da olamıyor. Cumhurbaşkanı Gül partiye dönerse ara formülle mi bu süreç olacak" sorusu üzerine Atalay, "Nasıl olacağı, kendisinin kabul edip etmeyeceği henüz kararlaştırılmadı. Bunlarla ilgili değerlendirme yapmak kimse istemiyor, bunlar görüşülecek, ondan sonra o süreçler bellidir. Neticede Başbakanımız Köşk`e çıktığında yeni bir hükümet kurulacak, milletvekili olması gereken birisi bir hükümet olacak. 45 gün içinde partinin olağanüstü kongresi yapılacak, genel başkan seçimi yapılacak, bu süreçler yasal zemini içinde yürür" değerlendirmesini yaptı.



  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli