Anahtar Kelimeler:

Bu dönerciler neden denetlenmiyor?

Bu dönerciler neden denetlenmiyor?

 Nasıl bu kadar ucuz olabilir?

 

Bu şehirde otorite yok mu?

 

SKANDAL içinde bir SKANDAL!

Kırıkkale’de son günlerde tavuk dönerin fiyatı 1.5 liraya kadar düşerken, bunun nasıl yapıldığı merak konusu olmaya başladı.

 

Bu nasıl olabilir?

Kırıkkale’de tavuk dönerciler arasındaki rekabet fiyatı 1.5 liraya kadar indirdi. Vatandaşlar bunun nasıl mümkün olduğunu merak ediyorlar. Bir tarafta 2.5 veya 3 liraya ayran ve döner satılırken, bir başka tarafta ise 1.5 liraya ayran ve döner satışı yapılıyor. Bu kadar düşük fiyatın nasıl sağlandığı merak konusu. Vatandaşlar bunun araştırılmasını istiyorlar. Döner ve ayranın bu kadar ucuza satılamayacağı, dönerin içinde mutlaka katkı maddesi bulunduğu uyarısı yapılıyor.

Ruhsatları yok mu?

Kırıkkale’de daha önce de gündeme gelen bu konu hakkında hem araştırma ve hem de denetleme yapılması istenmişti. Ancak ne Sağlık Müdürlüğü ne de Tarım Müdürlüğü buna yanaşmadı. Bir denetleme olmadı. Bunun sebebi konusunda da ilginç bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre dönercilerin çoğunun ruhsatı bulunmuyor. Denetleme yapıldığında dönercilerin ruhsat yokluğundan ötürü kapatılması gerekiyor. Bu yüzden de hiçbir kurum denetlemeye yanaşmıyor.

Skandal içinde skandal!

Bu durum aslında bir skandal. Daha doğrusu denetleme yapılamaması skandalı ortaya çıkarıyor. Fırınlar, tatlıcılar, lokantalar denetleniyor ancak dönerciler denetlenemiyor. Bu skandal doğruysa eğer, o zaman kurum müdürlerinin hakkında soruşturma açılması gerekiyor. Bugüne kadar böyle bir soruşturma açılmadığı için bundan dolayı da bir başka skandal olan soruşturmasızlık ortaya çıkıyor. 



  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli